Buikspiertrainer kopen? 5x de beste buikspiertrainer van 2024

“Ik wil een sixpack, en het liefst zo snel mogelijk!” Dit is de intentie van veel mensen die een buikspiertrainer of buikspierapparaat willen kopen. Helaas gaat dit niet zo gemakkelijk. Voor zichtbare buikspieren moet je ook een laag vetpercentage hebben. Als je al een relatief laag vetpercentage hebt, is een buikspiertrainer wel een ideale toevoeging. Zo kun je je core en buikspieren van extra spiermassa voorzien met de beste buikspiertrainer. Hierdoor zul je dus echt aan een zichtbare sixpack kunnen werken.

In dit artikel geven we je de huidige top 5 beste buikspiertrainers van 2024. Ook lichten we ze stuk voor stuk toe zodat je de beste keuze kunt maken! Daarna behandelen we je nog wat belangrijke informatie omtrent het kopen van de beste buikspiertrainer. Tenslotte geven we je antwoord op enkele veelgestelde vragen over buikspiertrainers. Lees dus gauw door!

23

Buikspiertrainers onderzocht

40+

Reviews gecheckt

9

Webshops vergeleken

Wat is de beste buikspiertrainer van 2024?

De beste buikspiertrainer van 2024 is de Focus Fitness Buikspiertrainer. Deze buikspiertrainer is geschikt voor meerdere buikspieroefeningen en je kunt er ook je rug mee trainen. Daarnaast is de buikspierbank tot 100 kg belastbaar en weegt het slechts 10 kg.

Overzicht top 5 beste buikspiertrainers van 2024


1

Focus Fitness Buikspiertrainer
Beste keuze

2

Tunturi Ab Shaper Pro Buikspiertrainer
Beste buikspiertrainer voor beginners

3

Tunturi CT80 Buikspierbank
Beste premium buikspiertrainer

4

Gymstick Buikspier roller
Beste buikspier roller

5

Hammer Ab Roller Buikspiertrainer

De top 5 beste buikspiertrainers van 2024 beschreven


1

Focus Fitness Buikspiertrainer
Beste keuze

De Focus Fitness buikspiertrainer is de beste buikspiertrainer voor thuis. Deze buikspiertrainer wordt ook wel een buikspierbank of sit-up bank genoemd. Met de Focus Fitness buikspiertrainer kun je gemakkelijk en gecontroleerd sit-ups, crunches en russian twists uitvoeren. Deze oefeningen voer je uit door op de bank te gaan liggen met je voeten achter de beenrollen geklemd.

Je kunt de positie van de beenrollen van de Focus Fitness buikspiertrainer verstellen. Hierdoor is de buikspiertrainer voor de meeste mensen geschikt. Ook kun je de buikspiertrainer belasten tot maximaal 100 kg. Door het zachte foam materiaal lig je altijd comfortabel op deze buikspierbank. Het product weegt zelf maar 10 kg dus je kunt hem makkelijk verplaatsen.

Pluspunten
 • Geschikt voor meerdere buikspieroefeningen
 • Je kunt ook je rug trainen
 • Tot 100 kg belastbaar
 • Lichtgewicht bankje van slechts 10 kg
Minpunten
 • Geen

Bekijk hieronder waar de Focus Fitness buikspiertrainer verkrijgbaar is:


2

Tunturi Ab Shaper Pro Buikspiertrainer
Beste buikspiertrainer voor beginners

De Tunturi Ab Shaper Pro Buikspiertrainer is bij uitstek de beste buikspiertrainer voor beginners. Je kunt met deze buikspiertrainer sit-ups en crunches uitvoeren. Dit doe je door op de mat te gaan liggen en beide handvaten vast te pakken. Vervolgens maak je een sit-up beweging naar voren terwijl je de handvaten vasthoudt. Je krijgt dus goede begeleiding van de handvaten tijdens de buikspieroefeningen. Dat maakt deze buikspiertrainer ook erg geschikt voor ouderen.

Met de zachte mat en het comfortabele hoofdkussen hoef je je ook geen zorgen te maken dat je op de koude vloer ligt. De buikspiertrainer kun je helemaal opvouwen waardoor je hem overal op kunt bergen. Daarbij weegt de Tunturi Ab Shaper Pro Buikspiertrainer slechts 4,5 kg.

Pluspunten
 • Geschikt voor sit-ups en crunches
 • Beste buikspiertrainer voor beginners en ouderen
 • Gemakkelijk op te bergen
 • Weegt slechts 4,5 kg
Minpunten
 • Je kunt niet heel veel verschillende buikspieroefeningen doen

Bekijk hieronder waar de Tunturi Ab Shaper Pro Buikspiertrainer verkrijgbaar is:


3

Tunturi CT80 Buikspierbank
Beste premium buikspiertrainer

Wil je werkelijk alle mogelijke buikspieroefeningen kunnen doen op een buikspiertrainer? Kies dan voor de Tunturi CT80 Buikspierbank. Met deze buikspierbank kun je meer dan 15 verschillende oefeningen uitvoeren waaronder sit-ups, crunches, with twist, russian twists en leg raises. Daarnaast kun je ook nog je benen en je rug trainen met deze buikspierbank. Je kunt de buikspiertrainer op verschillende manieren instellen waardoor bijna iedereen er fatsoenlijk op past.

De Tunturi CT80 Buikspierbank is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Zo zijn de steunen gemaakt van antislip materiaal en is de ligsteun gemaakt van zacht foam. Door het robuuste frame is de buikspiertrainer maar liefst belastbaar tot 270 kg. Je kunt de Tunturi CT80 Buikspierbank tenslotte helemaal inklappen en op die manier gemakkelijk opbergen.

Pluspunten
 • Meer dan 15 verschillende oefeningen mogelijk, ook voor je rug en benen
 • Professioneel materiaalgebruik
 • Tot 270 kg belastbaar
 • Geheel inklapbaar
Minpunten
 • Geen

Bekijk hieronder waar de Tunturi CT80 Buikspierbank verkrijgbaar is:


4

Gymstick Buikspier roller
Beste buikspier roller

De Gymstick Buikspier roller is de meest basic, maar toch zeer effectieve buikspiertrainer. Met deze buikspier roller kun je ab roll-outs uitvoeren. Dit is een zeer goede oefening om sterke buikspieren mee te krijgen. Het is overigens wel handig om de Gymstick Buikspier roller te gebruiken in combinatie met een fitnessmat.

Deze buikspier roller is belastbaar tot 120 kg en weegt slechts 1,9 kg. Weet je niet goed welke oefeningen je nou met zo’n buikspier roller uit moet voeren? Dat is met de Gymstick Buikspier roller geen probleem. Je ontvangt bij aanschaf namelijk instructievideo’s voor de beste oefeningen met deze buikspiertrainer.

Pluspunten
 • Geschikt voor ab roll-outs
 • Beste buikspier roller
 • Tot 120 kg belastbaar
 • Inclusief instructievideo’s
 • Klein maar fijn
Minpunten
 • Je kunt niet heel veel verschillende buikspieroefeningen doen

Bekijk hieronder waar de Gymstick Buikspier roller verkrijgbaar is:


5

Hammer Ab Roller Buikspiertrainer

De Hammer Ab Roller Buikspiertrainer is de beste buikspiertrainer zonder teveel poespas. Met deze buikspiertrainer kun je sit-ups, crunches, russian twists en leg raises uitvoeren. De handvaten begeleiden je bij de oefeningen die je wil doen. Door op het hoofdkussen te gaan liggen heb je daarbij ook perfect contragewicht om leg raises uit te voeren. De Hammer Ab Roller Buikspiertrainer is geheel inklapbaar waardoor deze nooit in de weg zal staan. Ook weegt deze buikspiertrainer slechts 3,5 kg wat natuurlijk niks is.

Pluspunten
 • Geschikt voor sit-ups, crunches, russian twists en leg raises
 • Goede optie voor beginners
 • Makkelijk op te bergen
 • Weegt slechts 3,5 kg
Minpunten
 • Lig mat moet je er los bij kopen

Bekijk hieronder waar de Hammer Ab Roller Buikspiertrainer verkrijgbaar is:


Alles wat je moet weten over een buikspiertrainer

Waarom een buikspiertrainer?

Met behulp van een buikspiertrainer kun je thuis gemakkelijk je buikspieren trainen. Je kunt ook met alleen een fitnessmat buikspieroefeningen doen, maar met een buikspierbank kun je een stuk gerichter je buikspieren trainen. Ook kun je de oefeningen die je normaal in sportschool zou uitvoeren nu thuis uitvoeren. Zoals sit-ups op een buikspierbank.

Wanneer je een laag vetpercentage hebt, zul je door het trainen van je buikspieren sneller een zichtbare sixpack krijgen. Daarnaast zorgt het trainen van je core en buikspieren ook voor een betere stabiliteit van je lichaam. Ook vermindert het rugpijn en kun je oefeningen zoals de squat en deadlift beter uitvoeren. Een buikspiertrainer is dus een gemakkelijk en ergonomisch hulpje voor het trainen van je buikspieren.

De verschillende soorten buikspiertrainers

Er zijn verschillende soorten buikspiertrainers te verkrijgen. Zo heb je elektrische buikspiertrainers, buikspierbanken, buikspier rollers en buikspier matten. Ze zijn allemaal gemaakt om je buikspieren te trainen. Maar met de ene buikspiertrainer kun je meer oefeningen doen dan met de ander. Ook zijn sommige buikspiertrainers niet heel effectief. De elektrische buikspiertrainer doet bijvoorbeeld helemaal niks, maar veel mensen kopen dit product alsnog.

Soort buikspiertrainerMogelijke buikspieroefeningenEffectiviteit
Elektrische buikspiertrainerGeenGeen effect
BuikspierbankSit-ups, crunches en russian twistsHoog
Buikspier rollerAb roll-outsGemiddeld
Buikspier mat Sit-ups, crunches en russian twistsHoog
Buikspiertrainer (beugelvormig)Sit-ups, crunches, russian twists en leg raisesHoog

Elektrische buikspiertrainer

De elektrische buikspiertrainer is een buikspiertrainer die je als een soort plakker op je buik plakt. Deze maakt vervolgens trillingen waarmee je je buikspieren zou trainen. Dit is volgens ons klinkklare onzin. Door een elektrische buikspiertrainer krijg je zeker GEEN sixpack. Een sixpack wordt namelijk pas zichtbaar bij een laag vetpercentage en ook zul je fysieke oefeningen moeten doen om je buikspieren dikker te maken.

Buikspierbank

De buikspierbank is een van de beste buikspiertrainers voor thuis. Met dit buikspierapparaat kun je thuis in een decline positie crunches, sit-ups en russian twists uit voeren. Omdat je in een decline positie ligt, kun je extra veel nadruk leggen op je buikspieren. Vooral voor beginners zal dit erg zwaar zijn. Een buikspierbank kan ook nog verschillende uitbreidingen hebben. Zo heb je ook luxe varianten waarbij je ook zijwaartse buikspieroefeningen kan doen, en zelfs je benen en rug kan trainen.

Beste buikspiertrainer
Tunturi CT80 Buikspierbank – Professionele Buikspierbank

Buikspier roller

De buikspier roller wordt ook wel ab roller of buikspierwiel genoemd. Met dit kleine handige trainingsattribuut kun je ab roll-outs uitvoeren. Je gaat op je knieën zitten en pakt de ab roller vast. Vervolgens duw je het buikspierwiel zover naar voren tot je niet meer kan.

Dit is een zware, maar zeer effectieve oefening voor je gehele core. Deze oefening zit in heel veel buikspier work-out schema’s verwerkt. Je kunt bij de aanschaf van een buikspier roller ook het best nog een fitnessmat erbij kopen. Hiermee kun je deze oefening op een schone en zachte ondergrond uitvoeren, dat is wel zo fijn.

Buikspier mat

Een buikspier mat zie je minder vaak voorbij komen en deze hebben we ook niet speciaal opgenomen in de top 5. Een buikspier mat is een soort ondersteuningsmiddel die je onder je rug kan leggen voor het uitvoeren van sit-ups en crunches. Dit vergemakkelijkt de oefening en zorgt er daarbij ook voor dat je geen rugklachten krijgt.

Buikspiertrainer (beugelvormig)

De beugelvormige buikspiertrainer is ook een populaire buikspiertrainer voor thuis. Met dit buikspier hulpmiddel kun je sit-ups, crunches, russian twists en leg raises uitvoeren. Het werkt als volgt: je gaat op de grond liggen en gaat met je hoofd op de hoofdsteun liggen. Pak vervolgens de handvaten vast en maak een soepele crunch beweging naar voren. Zo kun je effectief en gecontroleerd je abs trainen.

Ook kun je leg raises doen. Dit doe je door de handvaten vast te pakken en je benen langzaam omhoog te brengen. Kortom een veelzijdige buikspiertrainer, die vrij goedkoop te verkrijgen is. Bekijk hieronder hoe je oefeningen uitvoert met deze buikspiertrainer.

Hier moet je op letten tijdens het kopen van de beste buikspiertrainer

Ben je een beginner of een gevorderde sporter?

Je moet van tevoren nagaan of je een beginner of een gevorderde sporter bent. Zo zijn oefeningen op een buikspierbank vrij zwaar en kan niet iedereen deze oefeningen uitvoeren. Voor gevorderde sporters is dit een stuk makkelijker en zij kunnen het zelfs zwaarder maken met extra gewicht. Voor beginners is een beugelvormige buikspiertrainer een aanrader. Het systeem begeleid je bij het uitvoeren van de buikspieroefeningen.

Voor welke oefeningen is de buikspiertrainer geschikt?

Wanneer je veel verschillende oefeningen met een buikspierapparaat wil doen kun je het best voor een buikspierbank of beugelvormige buikspiertrainer gaan. Een buikspier roller heeft de minst mogelijke oefeningen. Ga dus altijd vooraf even na of je slechts een paar oefeningen al genoeg vindt, of dat je echt alle mogelijke oefeningen voor je buikspieren wil kunnen doen.

Materiaal en ondersteuning

Tijdens het uitvoeren van buikspieroefeningen zul je vaak op de grond of op een bankje moeten liggen. Deze ondergrond moet natuurlijk wel lekker comfortabel zijn en niet te snel slijten. Kijk dus altijd even van welk materiaal de buikspiertrainer is gemaakt en of er slechte reviews zijn.

Veelgestelde vragen over buikspiertrainers

Bijkomstige producten voor een buikspiertrainer

Wanneer je de beste buikspiertrainer in huis hebt gehaald zijn er enkele handige producten die je ook nog in huis kunt halen. Zo is een fitnessmat erg praktisch om oefeningen met de buikspier roller op uit te voeren. Ook kun je een dumbbell of een kettlebell kopen om zo de oefeningen die je uitvoert op een buikspierbank nog zwaarder te maken. Tenslotte kun je ook nog de speciale buikspier mat aanschaffen zodat je altijd voldoende ondersteuning tegen je onderrug aan hebt tijdens het uitvoeren van buikspieroefeningen.

1

Focus Fitness Buikspiertrainer
Beste keuze

Bekijk ookWat vond je van deze post?
[Totaal: 3 Gemiddeld: 5]
Buikspiertrainer kopen? 5x de beste buikspiertrainer van 2024
Buikspiertrainer kopen? 5x de beste buikspiertrainer van 2024

Daniel
Daniel

Ik ben Daniël, 23 jaar oud en ik kom uit Rijssen. Sinds de basisschool was ik altijd al een sportieve jongen die altijd zijn grenzen op wou zoeken. Ik heb vroeger op verschillende sporten gezeten zoals: judo, tennis en atletiek. Sinds mijn 17e ben ik fanatiek bezig in de sportschool, en ik krijg een enorme kick als ik in de spiegel zie dat ik progressie boek. Naast mijn hobby in de gym vind ik online marketing ook erg interessant. Ook verdiep ik me graag in onderwerpen omtrent zelfontwikkeling.

1 Reactie
 1. Mooie info. Kan ik wel wat mee. Dank. Enne, handvaten?

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo