Beste cardio apparaat voor thuis kopen? Top 5 beste cardio apparaten voor thuis van 2024!

Wil je thuis net zo effectief een cardio training kunnen doen zoals in de sportschool? Dan is een cardio apparaat voor thuis de perfecte oplossing. Er zijn tegenwoordig verschillende cardio apparaten te verkrijgen voor thuis.

In dit artikel behandelen we de 5 beste cardio apparaten voor thuis. Zodat je jezelf helemaal in het zweet kunt werken! Ook geven we je antwoord op de vraag waarom je een cardio apparaat voor thuis aan zou moeten schaffen. Na het doornemen van dit artikel weet je dus precies wat het beste cardio apparaat voor thuis is voor een effectieve work-out. Lees dus gauw verder!

Wat is het beste cardio apparaat voor thuis?

Een crosstrainer is het beste cardio apparaat voor thuis. Met dit cardio apparaat train je je hele lichaam en daarbij verbrand je veel calorieën. Wanneer je cardio doet op een crosstrainer zorg je ook voor minimale belasting op je gewrichten. Lees gauw verder om de uitgebreide beschrijving van de crosstrainer te zien!

Waarom een cardio apparaat voor thuis?

Hardlopen, fietsen en roeien zijn perfecte voorbeelden van cardiotraining. Voor deze training kun je dus ook een apparaat aanschaffen. Met een cardio apparaat train je voornamelijk je conditie. Cardio training heeft naast het verbeteren van je conditie ook nog andere belangrijke voordelen. Zo verbetert je bloedcirculatie en verminder je de kans op hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. Daarnaast val je ook nog eens af door voldoende cardiotraining. Tenslotte kan cardiotraining ook bijdragen aan de vermindering van stress en het verbeteren van je mentale gezondheid.

Nu kun je ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan om vervolgens hier cardiotraining te gaan doen. Maar aangezien sommige sporters alleen hardlopen of fietsen is het zonde om hier speciaal een sportschoolabonnement voor te nemen. De aanschaf van een goed cardio apparaat voor thuis is hiervoor dan ook de ideale oplossing!

De 5 beste cardio apparaten voor thuis beschreven


1

Crosstrainer

Crosstrainer, beste cardio apparaat voor thuis

De crosstrainer is het beste cardio apparaat voor thuis. Een crosstrainer is te vergelijken met een hometrainer. Echter train je met een crosstrainer gelijk je bovenlichaam mee. Je hele lichaam is dus in beweging wat voor extra vetverbranding zorgt. Je kunt met dit cardio apparaat dus een echte full body work-out doen. De meeste crosstrainers zijn op verschillende weerstandsniveaus in te stellen. Hiermee kun je jezelf dus altijd uit blijven dagen! Ook zijn er vaak verschillende programma’s die je kunt selecteren om zo een bepaalde cardiotraining uit te voeren op de crosstrainer. Een crosstrainer koop je al vanaf ongeveer €300,-, dit zijn vaak de goedkopere varianten met minder kwaliteit en opties. De prijs van een professionele variant kan wel oplopen tot minstens €6000,-. Als je een degelijke crosstrainer voor thuis aan wil schaffen dan raden we je aan om in een prijsrange van €500,- tot €800,- te gaan zoeken. Bekijk onze volledige top 5 beste crosstrainer om er achter te komen welke crosstrainer wij aanraden!

Pluspunten
 • Je traint je hele lichaam
 • Zowel intensief als rustig trainen mogelijk
 • Gewrichten worden weinig belast
Minpunten
 • Neemt aardig wat ruimte in beslag

Wij raden de Crosstrainer – Focus Fitness Fox 5 aan als beste keus crosstrainer voor thuis. Bekijk de crosstrainer hieronder:


2

Roeitrainer

Met een roeitrainer kun je net als met een crosstrainer een full body work-out doen. Een roeitrainer staat er om bekend dat je echt je hele lichaam traint, daarbij is het een van de weinige cardio apparaten waarmee je ook je rug traint! Mede hierdoor is de roeitrainer het tweede beste cardio apparaat voor thuis. Ook bij een roeitrainer kun je de weerstand van de roeibeweging instellen. Hiermee is dit apparaat dus ook zeer geschikt voor ouderen. Moderne roeitrainers hebben vaak een display waarop je trainingsgegevens af kunt lezen. Ook kun je via dit display trainingsprogramma’s instellen om zo extra gemotiveerd te blijven. De prijs van een roeitrainer begint bij zo’n €200,- en kan wel oplopen tot ongeveer €3000,-. Als je op zoek bent naar een degelijke roeitrainer raden we je aan om in een prijsrange van €300,- tot €700,- te gaan zoeken. Bekijk onze volledige top 5 beste roeitrainer om er achter te komen welke roeitrainer wij aanraden!

Pluspunten
 • Je traint je hele lichaam
 • Zowel intensief als rustig trainen mogelijk
 • Je verbrandt enorm veel calorieën
Minpunten
 • Neemt aardig wat ruimte in beslag
 • Roeitechniek is belangrijk

Wij raden de VirtuFit Ergometer Roeitrainer aan als beste keus roeitrainer voor thuis. Bekijk de roeitrainer hieronder:


3

Loopband

De loopband oftewel hardloopband is één van de bekendste cardio apparaten die door veel mensen wordt herkend. Door een loopband aan te schaffen voor thuis hoef je zelf niet meer naar buiten om in de barre kou of regen te gaan hardlopen. Daarbij ervaar je op een loopband meer demping voor je voeten. Dit is beter voor je gewrichten en je voorkomt hier blessures mee. Een loopband is in verschillende snelheden in te stellen, dat maakt hem ook geschikt voor wandelen. Sommige loopbanden zijn ook in hellingshoek te verstellen. Hiermee kun je dus een echte steile bergwandeling nabootsen! Luxe varianten hebben meestal verschillende features en trainingsprogramma’s aan boord. Hierdoor wordt het hardlopen op een loopband niet saai. De prijs van een loopband begint ongeveer bij €300,- en kan wel oplopen tot zo’n €13.000,-. Voor deze prijs heb je dan ook echt een professionele variant te pakken. Als je gewoon een degelijke loopband voor thuis wil kopen dan zul je ongeveer in een prijsrange van €600,- tot €2000,- moeten gaan zoeken. Bekijk onze volledige top 5 beste loopband om er achter te komen welke loopband wij aanraden!

Pluspunten
 • Je blijft droog
 • Meestal ook helling in te stellen
 • Je verbrandt enorm veel calorieën
 • Meer demping voor je gewrichten dan bij buiten hardlopen
Minpunten
 • Neemt aardig wat ruimte in beslag

Wij raden de Loopband – Focus Fitness Senator iPlus aan als beste keus loopband voor thuis. Bekijk de loopband hieronder:


4

Spinbike

Spinbike, beste cardio apparaat voor thuis

De spinbike (ook wel spinningfiets genoemd) is het vierde beste cardio apparaat voor thuis. Een spinbike is een ideaal cardio apparaat voor mensen die graag fietsen. Een spinningfiets beschikt vaak over een doortrapsysteem. Dit betekent dat de trappers niet ineens stil staan als je stopt met fietsen. Hierdoor kun je enorm hard en intensief een cardio fietstraining doen. Je zit meestal met een sportieve houding op de spinbike. Hierdoor lijkt het net alsof je aan een wielerwedstrijd meedoet! De meeste spinbikes zijn voorzien van een display waarop je je trainingsgegevens af kunt lezen. Daarnaast hebben de luxe varianten ook bidonhouders, telefoonhouders en vaak een groot display. De prijs van een spinningfiets begint bij zo’n €300,- en kan maar liefst oplopen tot ongeveer €3000,-. Wanneer je gewoon een degelijke variant in huis wil halen kun je het best zoeken in een prijsrange van €400,- tot en met €800,-. Bekijk onze volledige top 5 beste spinningfiets om er achter te komen welke spinningfiets wij aanraden!

Pluspunten
 • Weinig belasting voor je gewrichten
 • Je ontwikkelt snel een betere conditie
 • Je verbrandt enorm veel calorieën
Minpunten
 • Trappers meestal niet in één keer stop te zetten

Wij raden de Spinbike – FitBike Race Magnetic Pro aan als beste keus spinbike voor thuis. Bekijk de spinbike hieronder:


5

Hometrainer

Hometrainer, beste cardio apparaat voor thuis

De hometrainer is ook een zeer bekend cardio apparaat. Ze staan in vrijwel iedere sportschool en ook worden ze vaak aangeschaft voor thuis. Met een hometrainer train je voornamelijk je benen. Je armen en bovenlichaam kunnen hierbij rusten op de armsteunen. In tegenstelling tot de spinbike heeft de hometrainer vaak wel een doortrapsysteem waardoor je ook snel een pauze tussendoor kan nemen. Het fietsen op een hometrainer is een vrij simpele manier van cardio, en de intensiteit ligt vaak niet heel hoog. Wanneer je op de hometrainer zit kun je dus ook tegelijkertijd een filmpje kijken op je mobiel, of naar je favoriete televisieprogramma kijken. Wanneer je een blessure aan je bovenlichaam hebt, is een hometrainer ook ideaal. Zo kun je toch nog een beetje cardio doen! De meeste hometrainers zijn in trapweerstand te verstellen. Ook is er vaak een display aanwezig waarop je de trainingsgegevens af kunt lezen. Sommige hometrainers gaan nog verder en hebben ook ingebouwde hartslagsensoren en een display om films op af te spelen. Een hometrainer koop je al vanaf €150,- en de prijs van de professionele varianten lopen op tot zo’n €3000,-. Voor een degelijke hometrainer voor thuisgebruik moet je ongeveer rekening houden met een prijs van zo’n €200,- tot €400,-. Bekijk onze volledige top 5 beste hometrainer om er achter te komen welke hometrainer wij aanraden!

Pluspunten
 • Zowel intensief als rustig trainen mogelijk
 • Geschikt als je in je bovenlichaam een blessure hebt
 • Mogelijk om serie te kijken tijdens het trainen
Minpunten
 • Je traint alleen benen

Wij raden de Hometrainer – FitBike Ride 6 iPlus aan als beste keus hometrainer voor thuis. Bekijk de hometrainer hieronder:


Sportschool of thuis trainen?

Wanneer je twijfelt om naar de sportschool te gaan of thuis te trainen dan kun je de volgende punten in overweging nemen. Ga je vooral naar de sportschool om cardio te doen of om wat fitter te worden? Dan is het misschien beter om een cardio apparaat voor thuis aan te schaffen. De kosten hiervan heb je er binnen een paar maanden alweer uit vergeleken met een sportschoolabonnement. Wil je echter ook krachttraining gaan doen, en het echt fanatiek aanpakken gedurende een langere periode? Dan is het wel aan te raden om een sportschoolabonnement te nemen. In de sportschool heb je namelijk genoeg kracht materiaal tot je beschikking.

Bekijk ookWat vond je van deze post?
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Jochem
Jochem

Ik ben Jochem, 25 jaar oud en ik kom uit Losser. Ik heb mijn hele leven al veel gesport en heb tot mijn 16e op voetbal gezeten. Na een langdurige blessure ben ik hiermee gestopt en heb ik me ingeschreven bij de lokale sportschool. Sindsdien doe ik al jarenlang aan krachttraining. Naast deze hobby ben ik afgestudeerd in toegepaste psychologie en vind ik naast fysieke kracht mentale kracht ook erg interessant!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo