Goedkoop eiwitrijk eten? Dit zijn de beste goedkope eiwitrijke producten uit de supermarkt!

Als je een fanatieke sporter bent dan zul je voldoende eiwitten moeten eten. Een eiwitrijk dieet zorgt voor een optimaal herstel van je spieren. Voor krachtsporters is het zelfs aan te raden om dagelijks zo’n 1,8 gram proteïne per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen! Nu zijn de meeste eiwitrijke producten zoals biefstuk, zalm of noten helaas niet goedkoop. Toch zijn er ook alternatieven die net zo veel proteïne bevatten, maar wel een stuk goedkoper zijn. Deze producten zijn ideaal voor sporters die rekening moeten houden met hun budget of voor studenten.

In dit artikel geven we je een overzicht van de beste goedkope eiwitrijke producten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Ook geven we je antwoord op de vraag waarom eiwitrijk eten belangrijk is tijdens fitness. Tenslotte bespreken we ook nog het verschil tussen eiwitrijk voedsel en eiwitpoeder. Lees dus gauw verder!

Waarom is eiwitrijk eten belangrijk tijdens fitness?

Wanneer je sport of aan krachttraining doet is het belangrijk om eiwitrijk te eten. Eiwitten vormen de bouwstenen van je spieren. Wanneer je traint, veroorzaak je kleine scheurtjes in je spieren. Je spieren moeten na je training herstellen om vervolgens weer groter terug te groeien. Eiwitten zorgen voor dit herstel en de groei van je spieren.

Tijdens het afvallen zorgt een eiwitrijk dieet er ook voor dat je tijdens het afvallen minder spiermassa zal verliezen. Voor krachtsporters wordt aangeraden om dagelijks zo’n 1,8 gram proteïne per kilo lichaamsgewicht te eten! Wanneer je totaal geen eiwitrijk dieet aanhoudt en toch fanatiek naar de sportschool gaat heeft dit vrij weinig zin. Je moet echt dagelijks voldoende eiwitten binnen krijgen om te groeien. Bekijk hier hoeveel eiwitten je dagelijks nodig hebt voor spieropbouw.

Dit zijn de beste goedkope eiwitrijke producten uit de supermarkt

Hieronder zie je een tabel met goedkope eiwitrijke producten die ideaal zijn voor het opbouwen van spiermassa! Bekijk hier de voedingswaarde van alle producten.

ProductPrijs per kiloHoeveelheid eiwitten per 100 gram
1. Melk€1,-3,5 gram
2. Bruine bonen€1,50,- 8 gram
3. Magere kwark€2,- 9 gram
4. Erwten€2,-4 gram
5. Eieren€5,-12 gram
6. Ingevroren pangasiusfilet€7,50,-17 gram
7. Linzen€7,50,-8 gram
8. Hüttenkäse€8,-12 gram
9. Kipfilet€11,-25 gram
10. Tonijn in blik€15,-24 gram

Eiwitrijk voedsel vs. eiwitpoeder

Zowel eiwitrijk voedsel als het beste eiwitpoeder zijn beide een goede bron van eiwitten voor mensen die sporten of aan krachttraining doen. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen deze twee eiwitbronnen. Voeding dat rijk is aan eiwitten zoals vlees, vis, kip, noten en linzen bevatten naast een natuurlijke bron van proteïne ook nog andere voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zijn vitamines, vezels, mineralen en gezonde vetten.

Eiwitpoeder is een fitness supplement en bestaat in de basis uit de eiwitten van melk, eieren of soja. Eiwitpoeder is vaak gemakkelijk te mengen en je kunt snel een grote hoeveelheid eiwitten tot je nemen. Het grote verschil tussen eiwitrijk voedsel en eiwitpoeder is dat eiwitpoeder vaak haast geen extra voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen bevat. Het is echt bedoeld om snel je eiwitinname te verhogen. Daarbij is het belangrijk om een eiwitpoeder met een compleet aminozuurprofiel tot je te nemen. Eiwitpoeder met een compleet aminozuurprofiel is het best voor het herstel van je spieren.

Op zoek naar de beste koekenpan om eiwitrijke gerechten in de bereiden? Neem dan is een kijkje op Pannenbaas.nl

Bekijk meerWat vond je van deze post?
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Jochem
Jochem

Ik ben Jochem, 25 jaar oud en ik kom uit Losser. Ik heb mijn hele leven al veel gesport en heb tot mijn 16e op voetbal gezeten. Na een langdurige blessure ben ik hiermee gestopt en heb ik me ingeschreven bij de lokale sportschool. Sindsdien doe ik al jarenlang aan krachttraining. Naast deze hobby ben ik afgestudeerd in toegepaste psychologie en vind ik naast fysieke kracht mentale kracht ook erg interessant!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo