Krachtstation voor thuis kopen? 5x het beste krachtstation voor thuis van 2024

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Of wil je gewoon de ultieme homegym creëren? Kies dan voor het beste krachtstation voor thuis! Een krachtstation wordt ook wel een homegym genoemd. Met een krachtstation/homegym voor thuis kun je met één apparaat al je spiergroepen trainen. Je hoeft dus niet voor elke oefening een ander apparaat te kopen.

Nu zijn er tegenwoordig verschillende krachtstations te koop, waardoor de keuze voor het beste krachtstation voor thuis nog wel eens moeilijk kan zijn. Krachtstations zijn er in verschillende prijsklassen, en elk krachtstation heeft zijn eigen trainingsmogelijkheden. In dit artikel bespreken we de huidige top 5 beste krachtstation voor thuis van 2024. Ook lichten we de top 5 toe om zo tot een juiste keuze te kunnen komen! Tenslotte geven we je belangrijke informatie omtrent een krachtstation voor thuis. Lees dus gauw verder!

23

Krachtstations onderzocht

40+

Reviews gecheckt

7

Webshops vergeleken

Wat is het beste krachtstation voor thuis van 2024?

Het beste krachtstation voor thuis van 2024 is de Focus Fitness Unit 6. Dit krachtstation heeft maar liefst 7 verschillende trainingsunits waarmee je eindeloos veel oefeningen kan doen. Daarnaast heeft dit krachtstation een apart kabelstation. Voor deze prijs vind je geen betere optie.

Overzicht top 5 beste krachtstation voor thuis van 2024


1

Krachtstation – Focus Fitness Unit 6
Beste Keuze

2

Krachtstation – Finnlo Autark 600

3

Krachtstation- Finnlo Autark 6000
Beste Premium krachtstation voor thuis

4

Krachtstation – Powertec Levergym WB-LS Yellow

5

VirtuFit Krachtstation Homegym KH1
Beste goedkope krachtstation voor thuis

De top 5 beste krachtstation voor thuis van 2024 beschreven


1

Krachtstation – Focus Fitness Unit 6
Beste Keuze

Het Focus Fitness Unit 6 krachtstation is het beste krachtstation voor thuis. De prijs-kwaliteitverhouding bij dit krachtstation is uitermate goed. Dit krachtstation bevat maar liefst 7 verschillende trainingsunits waarmee je elke spiergroep van je lichaam kan trainen. Daarbij beschikt dit krachtstation over een sterk kabelstation, verstelbare trainingsstangen en een geheel verstelbare zitting. Je kunt met dit krachtstation de volgende oefeningen doen: sit-ups, leg extension, leg curl, chest press, shoulder press, row, triceps pushdown, lat pulldown, chest fly, side raises en bicep curls. Maar met het aparte kabelstation kun je nog veel meer oefeningen verzinnen. Genoeg mogelijkheden dus! Dankzij 70 kg aan gewichtsblokken kun je ook zeer zwaar trainen. Je krijgt bij het Focus Fitness Unit 6 krachtstation verschillende accessoires meegeleverd. Zo krijg je een pull down bar, row bar, enkelband en 2 losse handvaten. Je kunt optioneel nog meer accessoires meebestellen om meer oefeningen te kunnen doen.

Pluspunten
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • 7 verschillende trainingsunits
 • Eindeloos veel oefeningen mogelijk
 • Apart kabelstation
Minpunten
 • Geen

Bekijk hieronder waar de Focus Fitness Unit 6 verkrijgbaar is:


2

Krachtstation – Finnlo Autark 600

Het Finnlo Autark 600 krachtstation is een ruimtebesparend premium krachtstation voor thuis met veel trainingsmogelijkheden. Deze homegym hoort zonder twijfel in de top 5 beste krachtstation voor thuis. Zo kun je met dit krachtstation de volgende oefeningen uitvoeren: lat pulldown, lat row, pec dec, chest press, leg extension, leg curl, bicep curl en nog veel meer. Je hebt dus de mogelijkheid om je gehele lichaam te trainen. In vergelijking met andere krachtstations is de Autark serie van zware kwaliteit. Alle draaipunten zijn kogel gelagerd en het frame is gemaakt van duurzaam staal. Met een gewichtsstapel van 81,5 kg kun je zwaar trainen. Het Finnlo Autark 600 krachtstation wordt geleverd met de volgende accessoires: 1 brede lat pulldown stang, 2 losse handvaten, 1 tricep touw, 1 kleine nar.

Pluspunten
 • Robuust ontwerp van staal
 • Meerdere trainingsunits
 • Eindeloos veel oefeningen mogelijk
 • 81,5 kg gewichtsstapel
Minpunten
 • Geen apart kabelstation

Bekijk hieronder waar de Finnlo Autark 600 verkrijgbaar is:


3

Krachtstation- Finnlo Autark 6000
Beste Premium krachtstation voor thuis

De Finnlo Autark 6000 is het volwassen broertje van de Finnlo Autark 600. Dit krachtstation is dan ook het beste krachtstation voor thuis als je écht de meeste opties wil. Zo heeft het Finnlo Autark 6000 krachtstation een apart kabelstation met een dubbele pulley. Ook zijn er verschillende trainingsunits aanwezig waarmee je de volgende oefeningen uit kan voeren: butterfly, bankdrukken, bicep curl, tricep pushdown, row, lat pulldown, cable pull, leg curl en leg extension. Dankzij het aangesloten kabelstation kun je nog veel meer oefeningen en variaties uitvoeren. Je kunt dus echt elke spiergroep maximaal trainen. Je kunt de zitting en de rugleuning van dit krachtstation daarbij ook nog eens helemaal naar eigen wens verstellen. Zo kun je altijd met de beste houding je oefeningen uitvoeren! In totaal heeft dit Finnlo Autark 6000 krachtstation een gewichtsstapel van 100 kg, ook is deze homegym geschikt voor mensen langer dan 195 cm.

Pluspunten
 • Meeste trainingsmogelijkheden
 • Meerdere trainingsunits en apart kabelstation
 • 100 kg gewichtsstapel
 • Geschikt voor mensen langer dan 195 cm
Minpunten
 • Gewichtsstapel niet uitbreidbaar

Bekijk hieronder waar de Finnlo Autark 6000 verkrijgbaar is:


4

Krachtstation – Powertec Levergym WB-LS Yellow

Het Powertec Levergym WB-LS Yellow krachtstation biedt de mogelijkheid om in één homegym meer dan 35 verschillende krachtoefeningen uit te kunnen voeren. Dit krachtstation is voorzien van een lat pulley, multibank en een multi-press. Het mooie van dit krachtstation is dat het mogelijk is om de aangesloten fitnessbank los te koppelen. Hierdoor kun je deze homegym ook gebruiken om squats in uit te voeren met de bijgeleverd squat bar. Ook kun je het bankje van dit krachtstation in allerlei standen verstellen. Hierdoor kun je eindeloos veel oefeningen uitvoeren. Dit is dan ook de reden waarom deze homegym in de top 5 beste krachtstation voor thuis hoort. Het Powertec Levergym WB-LS Yellow krachtstation is zwaar belastbaar, dus dit krachtstation is ook geschikt voor gevorderde krachtsporters. De halterschijven voor dit krachtstation dien je overigens wel zelf bij te bestellen.

Pluspunten
 • Zwaar belastbaar
 • Inclusief fitnessbank die je los kunt koppelen
 • Meer dan 35 verschillende krachtoefeningen
 • Je kunt squats uitvoeren
Minpunten
 • Exclusief gewichten

Bekijk hieronder waar de Powertec Levergym WB-LS Yellow verkrijgbaar is:


5

VirtuFit Krachtstation Homegym KH1
Beste goedkope krachtstation voor thuis

Deze Virtufit Homegym is de beste goedkope keuze wat betreft het beste krachtstation voor thuis. Met dit compacte krachtstation kun je veel verschillende oefeningen uitvoeren. Je kunt de hoge lat bar gebruiken voor lat pulldowns en rows, en de lage katrol voor side raises, curls etc. Ook heb je de mogelijkheid om het krachtstation om te bouwen tot kabelstation waarmee je eigenlijk op dezelfde manier kunt trainen als met losse dumbbells. Het voordeel van deze homegym is dat het een vrij compact formaat heeft ten opzichte van andere homegyms. Toch is dit krachtstation erg stevig, het frame is gemaakt van 5×5 cm dik staal. In totaal beschik je over 67,5 kg gewicht om oefeningen mee te doen. Dit is ruim voldoende om jezelf tot de limiet te pushen!

Pluspunten
 • Compact formaat
 • Meer dan 17 verschillende krachtoefeningen
 • Ook te gebruiken als kabelstation
 • Veel kwaliteit voor weinig geld
Minpunten
 • Niet geschikt voor mensen langer dan 195 cm

Bekijk hieronder waar de Virtufit Homegym verkrijgbaar is:


Alles wat je moet weten over een krachtstation voor thuis

Wat is een krachtstation?

Een krachtstation is een krachtapparaat waarmee je meerdere spiergroepen op één apparaat kan trainen. Meestal bestaat zo’n apparaat uit een gewicht toren met meerdere handvatten, pulleys en een geïntegreerde fitnessbank. Deze krachtstations zijn over het algemeen vrij zwaar en nemen aardig wat ruimte in beslag. Krachtstations kun je tegen komen in de sportschool, maar ze zijn voornamelijk populair voor thuis. Zo kun je met een krachtstation je eigen homegym creëren. Hierdoor hoef je dus niet meer naar de sportschool omdat je thuis alle oefeningen uit kan voeren.

Verschillende prijsklassen krachtstations

Er zijn krachtstations te koop in verschillende prijsklassen. De prijs van een homegym begint ongeveer bij €400,- en kan wel oplopen tot zo’n €10.000,-. Wanneer je kiest voor een krachtstation in de onderste prijsklasse dan zul je meestal inleveren op de hoeveelheid oefeningen die je kan doen. Ook lever je iets in op de kwaliteit van de machine zelf. Als je echt serieus thuis wil gaan sporten met je homegym dan zul je rekening moeten houden met een budget van zo’n €700,- tot €3000,- voor de aanschaf van een krachtstation. Dan heb je gelijk een variant te pakken van goede kwaliteit waarmee je echt alle mogelijke oefeningen kan doen.

Krachtstation oefeningen

Je kunt met een krachtstation dus meerdere oefeningen doen. In het onderstaande overzicht staan de beste krachtstation oefeningen voor elke spiergroep beschreven:

OefeningSpiergroepHoe uit te voeren in krachtstation?
Biceps curl BicepsMet handvat of stang aan onderste katrol
Triceps extensionTriceps Met tricep rope of stang aan bovenste katrol
Lat pulldownRug en schouders Met lat pulldown stang aan bovenste katrol
Chest fly Borst Met 2 handvatten geïntegreerd in het krachtstation
Leg extensionBenen Op bankje met halterschijven of kabel met enkelband
Krachtstation oefeningen
Biceps curl in VirtuFit Krachtstation – Krachtstation oefeningen

Hier moet je op letten tijdens het kopen van een krachtstation voor thuis

Ruimte om hem neer te zetten

Voordat je een krachtstation voor thuis koopt moet je je afvragen waar je het apparaat neer wil zetten. Een homegym is namelijk geen klein apparaat en je hebt hier veel ruimte voor nodig. Ook moet je er rekening mee houden dat je de oefeningen nog uit moeten voeren. Hier is ook ruimte voor nodig rondom het krachtstation zelf. Kijk daarnaast ook naar de hoogte van je plafond en de stevigheid van de ondergrond op de plek waar het krachtstation komt te staan. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer je homegym bij je thuisbezorgd wordt.

Trainingsunits/trainingsmogelijkheden

De trainingsunits van een krachtstation zijn de verschillende onderdelen van het apparaat waarmee je kunt trainen. Het beste is natuurlijk om zoveel mogelijk trainingsunits aan je krachtstation te hebben. Maar kies minstens voor een krachtstation waar een kabel pulley aan zit, een chest press of row, en een katrol zowel boven als onder. Hiermee kun je al tal van oefeningen uitvoeren.

Totale gewichtsstapel

De gewichtsstapel van het krachtstation zijn de gewichten die in de gewicht toren weggewerkt zitten. Als je een ervaren krachtsporter bent dan wil je het liefst met veel gewicht kunnen trainen. Het is dan belangrijk om te kijken naar het gewicht van de totale gewichtsstapel. Meestal is dit tussen de 50 en 100 kg voor een thuisgebruik krachtstation. Voor veel sporters zal dit dan ook ruim voldoende zijn.

Kwaliteit van het frame en bankje

De kwaliteit van zowel het frame en het bankje van het krachtstation zijn ook belangrijk. Omdat een homegym een dure aanschaf is wil je natuurlijk zo lang mogelijk met het apparaat kunnen trainen. Kijk bij de aanschaf dan ook altijd naar het totale gewicht van het krachtstation. Dit zegt veel over de kwaliteit van het frame. Vaak staat bij de productbeschrijving ook hoe dik het frame is. De kabels en katrollen in het krachtstation moeten ook van goede kwaliteit zijn voor een lange levensduur. Kogel gelagerde scharnierpunten, katrollen en pulley’s zijn hierbij de beste optie. Ook wil je het liefst een bankje in je krachtstation die van comfortabel materiaal gemaakt is, en netjes gestikt en afgewerkt is.

Uitbreidingsmogelijkheden

De meeste homegyms worden met voldoende accessoires geleverd. Meestal krijg je 2 handvaten voor de kabeloefeningen, een stang voor de pull oefeningen en een cable rope. In sommige gevallen zoals bij de Powertec Levergym WB-LS Yellow moet je echter nog halterschijven bij bestellen. Ook is het belangrijk om te kijken of je de gewichtsstapel van het krachtstation uit kan breiden. Het kan namelijk zijn dat je zo sterk wordt dat het gewicht van het krachtstation niet meer voldoende is. Dan is het fijn om nog wat extra gewichtsplaten toe te kunnen voegen. Onder de uitbreidingsmogelijkheden valt ook het toevoegen van andere trainingsunits. Bij sommige homegyms kun je bijvoorbeeld nog een leg press aansluiten.

Montage

Een krachtstation voor thuis is meestal niet heel snel in elkaar te zettten. Je hebt hier ook aardig wat technisch inzicht voor nodig. Bij sommige webshops kun je er overigens voor kiezen om het krachtstation bij je thuis te laten monteren. Dit scheelt een hoop gedoe!

Veelgestelde vragen over een krachtstation voor thuis

Bijkomstige producten voor het beste krachtstation voor thuis

Wanneer je het beste krachtstation voor thuis hebt zijn er enkele handige producten die je hierbij kunt gebruiken. Zo kun je een fitnessmat aanschaffen om liggend of zittend oefeningen naast het krachtstation te kunnen doen. Ook kun je een enkelband kopen waarmee je kickback oefeningen voor je benen en billen uit kunt voeren. Een extra stang of cable rope voor je homegym is ook geen overbodige luxe. Om het feest helemaal compleet te maken zou je ook nog een verstelbare fitnessbank en een set verstelbare dumbbells erbij naast kunnen kopen. Zo is je homegym echt helemaal compleet!

1

Krachtstation – Focus Fitness Unit 6
Beste Keuze

Bekijk meerWat vond je van deze post?
[Totaal: 5 Gemiddeld: 5]
Krachtstation voor thuis kopen? 5x het beste krachtstation voor thuis van 2024
Krachtstation voor thuis kopen? 5x het beste krachtstation voor thuis van 2024

Daniel
Daniel

Ik ben Daniël, 23 jaar oud en ik kom uit Rijssen. Sinds de basisschool was ik altijd al een sportieve jongen die altijd zijn grenzen op wou zoeken. Ik heb vroeger op verschillende sporten gezeten zoals: judo, tennis en atletiek. Sinds mijn 17e ben ik fanatiek bezig in de sportschool, en ik krijg een enorme kick als ik in de spiegel zie dat ik progressie boek. Naast mijn hobby in de gym vind ik online marketing ook erg interessant. Ook verdiep ik me graag in onderwerpen omtrent zelfontwikkeling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo