Massagestoel kopen? 5x de beste massagestoel van 2024

In plaats van regelmatig een professionele masseur te bezoeken, kun je overwegen om een massage stoel aan te schaffen voor thuisgebruik. Deze stoelen bieden een volledige lichaamsmassage en zijn een handige manier om te ontspannen na een lange dag werken of sporten. Klinkt goed toch?

Nu zijn er tegenwoordig veel verschillende massagestoelen verkrijgbaar waardoor de keuze voor de beste massagestoel nog wel eens lastig kan zijn. Geen zorgen! Wij hebben de beste massagestoelen van 2024 onderzocht en getest en samengesteld in deze top 5 lijst. Ook lichten we de massagestoelen stuk voor stuk toe, zodat jij de beste stoel uit kan kiezen. Daarna geven we je wat meer informatie omtrent massagestoelen. We sluiten af met wat veelgestelde vragen die mensen hebben over massagestoelen. Lees dus gauw door!

24

Massagestoelen onderzocht

50+

Reviews gecheckt

11

Webshops vergeleken

Wat is de beste massagestoel van 2024?

1

NRG Wellness Massagestoel Deluxe
Beste keuze

De beste massagestoel van 2024 is de NRG Wellness Massagestoel Deluxe. Deze luxe massagestoel biedt maar liefst 6 verschillende massageprogramma’s en 4 verschillende massagetechnieken. Daarnaast heeft de stoel speakers waardoor je heerlijk kunt ontspannen met je eigen muziek. Als kers op de taart is deze stoel ook nog eens zo’n 90% voorgemonteerd wanneer je hem aanschaft!

Kort vooraf: hier moet je op letten tijdens het kopen van de beste massagestoel

Massagefuncties: Bekijk de massagefuncties van de stoel, zoals de soorten massages die de stoel biedt, de intensiteit van de massage en de verschillende instellingen die beschikbaar zijn.
Grootte en comfort: Het is belangrijk om te controleren of de stoel past bij jouw lichaamsgrootte en comfortabel is om in te zitten. Controleer ook de bekleding van de stoel om te zien of deze zacht en comfortabel is.
Ruimte: Meet de ruimte waar je de stoel wil plaatsen om te controleren of de stoel past. Massagestoelen kunnen behoorlijk groot zijn, dus je wil er zeker van zijn dat je genoeg ruimte hebt.
Kwaliteit en duurzaamheid: Controleer de kwaliteit van de stoel en zorg ervoor dat deze duurzaam is en lang meegaat. Kijk ook naar garanties en klantenservice van de fabrikant.
Budget: Bepaal je budget en zoek naar stoelen binnen je prijsklasse. Houd er rekening mee dat de meest geavanceerde stoelen duurder zijn, maar ook meer functies en comfort bieden.
Extra functies: Overweeg of je extra functies zoals verwarmingsfuncties, massagetherapieprogramma’s, Bluetooth-connectiviteit, luchtcompressie of andere speciale functies nodig hebt.

Overzicht top 5 beste massagestoelen van 2024


1

NRG Wellness Massagestoel Deluxe
Beste keuze

2

Massaggio Bello 2 Massagestoel

3

Massaggio Eccellente 2 Massagestoel

4

Keyton H10 Retro Massagestoel
Beste premium massagestoel

5

Bumane Cloud® Massagestoel

De top 5 beste massagestoelen van 2024 beschreven


1

NRG Wellness Massagestoel Deluxe
Beste keuze

De NRG Wellness Massagestoel Deluxe is de beste massagestoel van 2024 en is de perfecte manier om te ontspannen na een lange dag of na het sporten. Deze massagestoel heeft maar liefst 14 verschillende rollers om je hele lichaam te masseren terwijl je geniet van je favoriete muziek via HiFi speakers. De vooraf ingestelde opties bieden een breed scala aan mogelijkheden, waaronder 6 automatische programma’s die je helpen om specifieke delen van je lichaam te masseren, zoals ‘Waist & Back’ of ‘Neck & Shoulder’.

De massagestoel heeft 4 verschillende massagetechnieken, geschikt voor alle soorten lichaamsbouw, en biedt de mogelijkheid voor een massage in alleen de nek, schouder, armen, rug, taille, heupen, kuiten en voeten. Met de afstandsbediening met TFT scherm heb je altijd de volledige controle over de massagestoel. De massage-intensiteit, druk en snelheid zijn gemakkelijk aan te passen naar jouw wens.

De full-body massage met airbags, rugverwarming en rollers in de nek, rug en taille bieden je de perfecte manier om te ontspannen. De massagestoel heeft ook twee verschillende Zero Gravity modi’s, waardoor je helemaal tot rust komt. De NRG Wellness Massagestoel is 90% vooraf gemonteerd uit de doos, waardoor het installeren gemakkelijk en snel gaat.

De massagestoel is een investering, maar de vele functies en mogelijkheden maken het de prijs zeker waard. Kortom, de NRG Wellness Massagestoel Deluxe is een fantastische manier om thuis te genieten van een heerlijke massage en tot rust te komen na een drukke dag of een intense work-out.

Pluspunten
 • 6 verschillende programma’s
 • 4 verschillende massagetechnieken
 • Speakers
 • 14 verschillende rollers
 • 90% voorgemonteerd
Minpunten
 • Niet goedkoop

Bekijk hieronder waar de NRG Wellness Massagestoel Deluxe verkrijgbaar is:


2

Massaggio Bello 2 Massagestoel

De Massaggio Bello 2 Massagestoel is een uitstekende massagestoel voor mensen die op zoek zijn naar een professionele en ontspannende massagestoel met moderne technologieën en een eigentijds design. Met geavanceerde functies zoals SL-shape en Zero Gravity biedt de stoel een ontspannende massage vanaf je nek tot aan je dijen, en dankzij de draaibare voetensteun worden ook je kuiten verzorgd en ontlast.

De massagestoel heeft 3 automatische massageprogramma’s die je hele lichaam, nek- en schoudergebied of onderlichaam masseren en 6 massagetechnieken zoals kneden, tikken, shiatsu, stampen, kneden met kloppen. De massage kan worden aangepast in drie snelheids- en breedteniveaus en twee niveaus van luchtmassage-intensiteit.

Bovendien heeft de Massaggio Bello 2 Massagestoel 2 Bluetooth-speakers, waardoor ontspannende muziek vanaf het apparaat kan worden afgespeeld. Met afmetingen van 73 cm x 98 cm x 110 cm (B x H x L) in zittende positie en 73 cm x 78 cm x 144 cm (B x H x L) in liggende positie, is de stoel geschikt voor gebruikers tot 185 cm en met een gewicht tot 120 kg.

De massagestoel is beschikbaar in drie kleuren: zwart, beige en zwart. Het stroomverbruik is 60 W en het geluidsniveau is minder dan 55 dB. Al met al biedt de Massaggio Bello 2 een hoogwaardige massage-ervaring met innovatieve functies en technologieën, die een goede keuze is voor mensen die willen ontspannen na een lange dag of na een intense work-out.

Pluspunten
 • 3 verschillende programma’s
 • 6 verschillende massagetechnieken
 • Speakers
 • Luchtmassage
 • Erg stil
Minpunten
 • Niet geschikt voor hele lange mensen

Bekijk hieronder waar de Massaggio Bello 2 Massagestoel verkrijgbaar is:


3

Massaggio Eccellente 2 Massagestoel

De Massaggio Eccellente 2 massagestoel is een uitstekende massagestoel voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige massage-ervaring in combinatie met een elegant ontwerp. Het biedt een uitgebreide massage met 7 automatische programma’s en 5 handmatige technieken, waarbij de snelheid en breedte van de massage kunnen worden aangepast op 3 niveaus.

De massagestoel maakt gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder Zero Gravity, SL-shape en IR-verwarming. De Zero Gravity-positie ontspant spieren en gewrichten en maakt de massage aangenamer. De SL-shape zorgt voor een betere aanpassing van de stimulator aan de wervelkolomlijn, terwijl de IR-verwarming het lichaam aangenaam verwarmt en helpt de opgebouwde spanning beter te masseren.

Een ander pluspunt van deze massagestoel is het airbagsysteem voor kuitmassage, dat de bloedsomloop blijvend en effectief stimuleert en de spanning verlicht die is opgebouwd in de spieren. Dit systeem omhult als het ware je kuiten en ontspant ze vervolgens.

Al met al is de Massaggio Eccellente 2 massagestoel een uitstekende keuze voor mensen die geavanceerde massagefuncties willen combineren met een mooi ontwerp.

Pluspunten
 • 7 verschillende programma’s
 • 5 verschillende massagetechnieken
 • Airbagsysteem voor kuitmassage
 • Kan naar achteren zakken
Minpunten
 • Geen speakers

Bekijk hieronder waar de Massaggio Eccellente 2 Massagestoel verkrijgbaar is:


4

Keyton H10 Retro Massagestoel
Beste premium massagestoel

De Keyton H10 Retro Massagestoel is een premium massagestoel voor iedereen die op zoek is naar ontspannende massages in combinatie met een uniek en persoonlijk design. Het in Spanje geproduceerde model staat bekend om de hoogwaardige materialen van Heritage leer en de mogelijkheid om te kiezen uit vijf tijdloze ontwerpen die je zelf kunt aanpassen naar jouw wensen en interieur.

Het bijzondere van de Keyton H10 Retro Massagestoel is de mogelijkheid om volledig gepersonaliseerde massages te bieden dankzij het scannen van 128 karakteristieke punten op het lichaam en het Intelligent intensiteitsaanpassingssysteem. De massagestoel biedt 7 automatische programma’s en 3 massagetechnieken die je met een draadloze afstandsbediening kunt selecteren.

Een ander plustpunt van de Keyton H10 Retro Massagestoel is de kuitmassage met 3D Touch Control die perfect de opgebouwde spanning ontspant. Daarnaast is het gebruikersgewicht van 120 kg en de maximale lengte van 195 cm ideaal voor de meeste mensen.

De afmetingen van de massagestoel zijn 85 x 114 x 101 cm in zittende positie en 85 x 80 x 171,5 cm in liggende positie, waardoor het een perfecte aanvulling is voor elk interieur. De beschikbare kleuren voor het leer of stof zijn uitgebreid en het hout is verkrijgbaar in walnoot en eiken.

Al met al biedt de Keyton H10 Retro Massagestoel een professionele en ontspannende massage in een uniek en persoonlijk design. Het is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige massagestoel met vele personalisatie mogelijkheden.

Pluspunten
 • 7 verschillende programma’s
 • 3 verschillende massagetechnieken
 • Kuitmassage
 • Geschikt voor lange personen
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
Minpunten
 • Behoorlijke investering

Bekijk hieronder waar de Keyton H10 Retro Massagestoel verkrijgbaar is:


5

Bumane Cloud® Massagestoel

De Bumane Cloud® Massagestoel is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een ultieme ontspanningservaring na het sporten. Met zijn 3D massagefunctie over de volledige lengte van het lichaam en 8 aanpasbare massageprogramma’s, biedt deze stoel een gepersonaliseerde massage die diepe stretching en druk combineert om pijn te verlichten en strakke spieren los te maken.

De stoel past zich automatisch aan aan de lengte van de gebruiker en is uitgerust met warmtesensoren rond de middel, waardoor de bloedsomloop wordt verbeterd. Tijdens de massage past de stoel de hellingsgraad aan, waardoor je een comfortabel gewichtloos gevoel ervaart, vergelijkbaar met de ervaring van astronauten in de ruimte.

De Bumane Cloud massagestoel beschikt ook over een muziekfunctie waarmee je je smartphone kan verbinden om te genieten van rustgevende muziek tijdens de massage. Daarnaast kan de stoel ook worden gebruikt als relaxstoel zonder massage, waarbij de positie en hellingsgraad van de stoel en het voetstuk apart kunnen worden aangepast.

Met afmetingen van 113 cm x 75 cm x 113 cm (LxBxH) en een gewicht van 83 kg, kan de Bumane Cloud massagestoel door een standaard deuropening worden geplaatst en heeft hij twee wieltjes aan de achterkant voor eenvoudige verplaatsing. Hij is beschikbaar in de kleur zwart en heeft een stroomverbruik van 60 W tot 180 W, inclusief zetelverwarming.

Pluspunten
 • 8 verschillende programma’s
 • Meerdere massagetechnieken
 • Speakers
 • Massagestoel past zich aan jouw lengte aan
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Warmtesensoren
 • Met wieltjes om makkelijker te verplaatsen
Minpunten
 • Aardig lomp

Bekijk hieronder waar de Bumane Cloud® Massagestoel verkrijgbaar is:


Waarom zou je een massagestoel kopen?

Vermindert stress en spanning: Een massagestoel kan helpen om spanning in het lichaam te verminderen en stress te verminderen door het vrijkomen van endorfine, het hormoon dat zorgt voor een gevoel van ontspanning.
Verbetert de bloedcirculatie: Door de druk van de massage kan de bloedcirculatie worden verbeterd, wat kan helpen bij het herstel van blessures en het voorkomen van verdere problemen.
Verlicht pijn en vermoeidheid: Een massagestoel kan spierpijn en vermoeidheid verminderen door het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van spanning.
Handig en kosteneffectief: In plaats van regelmatig een professionele masseur te bezoeken, kan een massagestoel een kosteneffectieve manier zijn om te genieten van regelmatige massages in het comfort van je eigen huis.
Past zich aan uw behoeften aan: Moderne massagestoelen zijn uitgerust met verschillende massagetechnieken, programma’s en aanpassingsmogelijkheden, zodat je je massage kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften.

Hoe werkt een massagestoel nu eigenlijk?

Een massagestoel werkt door middel van verschillende massagetechnieken die in de stoel zijn ingebouwd en die zijn ontworpen om verschillende delen van het lichaam te masseren. De technieken kunnen onder andere kneden, kloppen, tikken, shiatsu en luchtdruk omvatten. De massagestoel heeft meestal een bedieningspaneel waarmee je de intensiteit en het type massage kan instellen.

Bij sommige massagestoelen kun je ook de lengte van de massage aanpassen. De massagestoel kan ook worden uitgerust met extra functies, zoals een verwarmingsfunctie om de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Veel massagestoelen zijn voorzien van sensoren die de lichaamslengte van de gebruiker detecteren en de positie van de massagerollen en airbags automatisch aanpassen om zo een betere massage-ervaring te bieden.

De meeste massagestoelen bieden een volledige lichaamsmassage, van de nek en schouders tot aan de voeten en kuiten. Sommige massagestoelen zijn ook uitgerust met extra functies, zoals een “zero gravity” -houding, waarbij de gebruiker wordt gekanteld om de druk op de ruggengraat te verminderen.

Beste massagestoel

De verschillende soorten massagestoelen

Hieronder staat een overzicht van verschillende soorten massagestoelen:

Soort massagestoelBeschrijving
Traditionele massagestoelenDeze stoelen hebben een ingebouwde elektrische massagemechanisme dat je rug, nek, schouders en benen masseert. De intensiteit van de massage kan vaak worden aangepast en sommige stoelen hebben zelfs een verwarmingsfunctie.
Zero Gravity massagestoelenDeze stoelen hebben een unieke functie waarbij de stoel in een hoek van 120-130 graden kantelt, waardoor je lichaam in een “gewichtloze” toestand komt. Dit vermindert de druk op je wervelkolom en kan helpen bij het verlichten van rugpijn en stress.
Shiatsu massagestoelenDeze stoelen maken gebruik van de Shiatsu-massage techniek, die afkomstig is uit Japan en betekent “vingerdruk”. Het massage mechanisme beweegt op en neer en imiteert de bewegingen van de handen van een professionele masseur.
Massagestoel (hout)Dit zijn meestal draagbare stoelen die je op je werk of op een andere locatie kunt gebruiken. De masseur kan de druk, snelheid en intensiteit van de massage aanpassen om aan jouw behoeften te voldoen.
VoetenmassagestoelenDeze stoelen zijn speciaal ontworpen om je voeten te masseren. Ze hebben meestal verschillende massagemodi en -intensiteiten en sommige hebben ook luchtdrukkussens om je voeten te kneden en te masseren.
Infrarood verwarmde massagestoelenDeze stoelen hebben ingebouwde infraroodlampen die warmte uitstralen en helpen bij het ontspannen van je spieren. Dit kan helpen bij het verlichten van pijn en het verbeteren van de bloedcirculatie.
StretchmassagestoelenDeze stoelen zijn ontworpen om je lichaam te strekken en hebben vaak luchtkussens en bewegende delen die je benen, heupen en rug zachtjes kunnen bewegen om je spieren te ontspannen.

Hoe vaak en hoe lang kun je op een massagestoel zitten?

Het zitten op een massagestoel kan een heerlijk ontspannende ervaring zijn. Maar hoe lang en hoe vaak kun je hier het beste van genieten?

In het algemeen wordt aangeraden om niet langer dan 15-30 minuten per sessie op de massagestoel te zitten. Dit komt omdat de massagestoel tijdens een sessie intensief druk uitoefent op verschillende delen van het lichaam. Bij langere sessies kunnen deze drukpunten oncomfortabel worden en kan het ook leiden tot vermoeidheid.

Het is aan te raden om niet meer dan twee sessies per dag te nemen. Het is ook belangrijk om niet te lang te wachten tussen sessies, anders wordt het effect van de massage verminderd. Een frequentie van twee tot drie keer per week wordt als ideaal beschouwd om maximaal te kunnen profiteren van de voordelen van de massagestoel.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en verschillende behoeften heeft. Luister naar je eigen lichaam en pas de duur en frequentie van het gebruik van de massagestoel aan jouw eigen behoeften aan. Overmatig gebruik kan leiden tot vermoeidheid en overbelasting van de spieren. Het is daarom belangrijk om een juiste balans te vinden tussen het gebruik van de massagestoel en rustperiodes.

Veelgestelde vragen over massagestoelen

Bijkomstige producten voor de beste massagestoel

Wanneer je de beste massagestoel hebt gekocht, zijn er verschillende aanvullende producten die je kunt overwegen om je massage-ervaring nog beter te maken.

Ten eerste kun je overwegen om een massagekussen aan te schaffen. Dit is een kussen dat je op je stoel kunt plaatsen om extra comfort te bieden tijdens het gebruik van de massagestoel. Het kan ook handig zijn wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat en geen toegang hebt tot een massagestoel.

Een ander aanvullend product is een voetensteun. Sommige massagestoelen hebben al een ingebouwde voetensteun, maar als dit niet het geval is, kan het handig zijn om er een aan te schaffen. Hierdoor kun je je voeten gemakkelijk omhoog plaatsen tijdens het gebruik van de massagestoel, waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd en je nog meer kunt ontspannen.

Daarnaast zijn er nog verschillende accessoires die je kunt aanschaffen om je massage-ervaring nog beter te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld hoofdsteunen en nekrollen beschikbaar die extra ondersteuning bieden tijdens het gebruik van de massagestoel. Ook kun je denken aan aromatherapie-producten zoals geurkaarsen en oliën om een ​​rustgevende sfeer te creëren tijdens je massage.

Kortom, er zijn veel verschillende aanvullende producten beschikbaar die je kunt overwegen wanneer je de beste massagestoel hebt gekocht. Het is belangrijk om te bedenken wat voor jou belangrijk is en welke producten jouw massage-ervaring nog beter kunnen maken. Vervolgens ben je helemaal klaar om te genieten en te ontspannen!

1

NRG Wellness Massagestoel Deluxe
Beste keuze

Bekijk meerWat vond je van deze post?
[Totaal: 3 Gemiddeld: 5]
Massagestoel kopen? 5x de beste massagestoel van 2024
Massagestoel kopen? 5x de beste massagestoel van 2024

Daniel
Daniel

Ik ben Daniël, 23 jaar oud en ik kom uit Rijssen. Sinds de basisschool was ik altijd al een sportieve jongen die altijd zijn grenzen op wou zoeken. Ik heb vroeger op verschillende sporten gezeten zoals: judo, tennis en atletiek. Sinds mijn 17e ben ik fanatiek bezig in de sportschool, en ik krijg een enorme kick als ik in de spiegel zie dat ik progressie boek. Naast mijn hobby in de gym vind ik online marketing ook erg interessant. Ook verdiep ik me graag in onderwerpen omtrent zelfontwikkeling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo