Pre workout kopen? 5x de beste pre workout van 2024

“Scoopie erbij!?” Dat is een bekende uitspraak van fitness influencer Joel Beukers. Voor het trainen neemt hij altijd een scoopje pre workout, zodat hij vervolgens keihard kan knallen in de sportschool! Pre workout is een bekend fitness supplement met een hoog cafeïne gehalte in combinatie met andere ingrediënten. Veel sporters nemen dit voor het sporten om zo meer uithoudingsvermogen en kracht te ervaren tijdens het uitvoeren van oefeningen.

Nu is er tegenwoordig enorm veel keuze in verschillende merken pre workouts. Hierdoor kan de keuze voor de beste pre workout nog wel eens lastig worden. Maar maak je niet druk! Wij van Krachthub.nl hebben de beste pre workout van 2024 voor je onderzocht en vervolgens samengesteld in deze top 5 lijst. Ook lichten we de pre workouts per stuk toe, zodat je zelf de beste pre workout uit kan kiezen. Hierna geven we nog wat belangrijke informatie en tips omtrent pre workout. Lees dus gauw door!

26

Pre workouts onderzocht

60+

Reviews gecheckt

7

Webshops vergeleken

Wat is de beste pre workout van 2024?

1

XXL Nutrition Blast! Pre Workout
Beste keuze

De beste pre workout van 2024 is deze XXL Nutrition Blast! Pre Workout. Deze pre workout bevat maar liefst 300 milligram cafeïne per dosering, en slechts 25 calorien per dosering. De pre workout bestaat uit 5 premium ingrediënten zonder onnodige troep en werkt al binnen 15 minuten na inname. Het potje pre workout is goed voor zo’n 30 trainingen en is geschikt voor alle sporten. Daarnaast zijn de bestaande klantreviews op dit product erg goed en kun je de pre workout in maar liefst 7 verschillende smaken bestellen!

Kort vooraf: hier moet je op letten tijdens het kopen van de beste pre workout

Ingrediëntenlijst: controleer de ingrediëntenlijst zorgvuldig. Let op actieve bestanddelen zoals cafeïne, beta-alanine, creatine, B-vitaminen en aminozuren. Zorg ervoor dat je bekend bent met de effecten van deze ingrediënten en dat ze passen bij jouw gezondheidstoestand en trainingsdoelen.
Cafeïnegehalte: pre-workouts bevatten vaak cafeïne voor energie en focus. Controleer het cafeïnegehalte en overweeg je totale dagelijkse cafeïne-inname, vooral als je gevoelig bent voor cafeïne of het later op de dag consumeert.
Kunstmatige toevoegingen: vermijd producten met overmatige kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveermiddelen of zoetstoffen als je gevoelig bent voor deze stoffen of als je een voorkeur hebt voor natuurlijke ingrediënten.
Doelstellingen en trainingstype: overweeg je specifieke trainingsdoelen. Sommige pre-workouts zijn ontworpen voor krachttraining, terwijl andere zich richten op uithoudingsvermogen of cardio. Kies een product dat past bij jouw trainingsbehoeften.
Persoonlijke tolerantie: als je nieuw bent met pre-workouts, begin dan met een lagere dosis om je tolerantie te beoordelen. Sommige mensen zijn gevoeliger voor bepaalde ingrediënten.
Reviews en reputatie van het merk: lees beoordelingen van andere gebruikers en onderzoek de reputatie van het merk. Kies voor gerenommeerde merken met transparante ingrediëntendeclaraties en positieve feedback van gebruikers.
Aanvullende gezondheidsvoordelen: Sommige pre-workouts bevatten extra ingrediënten zoals elektrolyten, B-vitaminen of aminozuren die extra gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Overweeg of deze extra’s aansluiten bij jouw behoeften.

Overzicht top 5 beste pre workouts van 2024


1

XXL Nutrition Blast! Pre Workout
Beste keuze

2

Cellucor C4 Pre Workout
Beste goedkope pre workout

3

Matchu Sports Oerkracht Pre-Workout

4

Rich Piana 5% Nutrition Pre Workout
Beste extreme pre workout

5

XXL Nutrition Booty Booster Pre-Workout
Beste pre workout vrouwen

De top 5 beste pre workouts beschreven


1

XXL Nutrition Blast! Pre Workout
Beste keuze

De XXL Nutrition Blast! Pre Workout is zonder twijfel de beste pre workout van 2024. Deze pre workout bevat maar liefst 5 premium ingrediënten waaronder citruline malaat, beta-alanine, taurine en cafeïne. Deze ingrediënten zijn ieders van enorm goede kwaliteit, hier staat XXL Nutrition ook om bekend. Deze pre workout is al werkzaam binnen 15 minuten, wat betekent dat je na het nemen van deze pre workout bijna gelijk naar de gym kan.

De pot is maar liefst goed voor zo’n 30 trainingen en de pre workout is hierbij geschikt voor alle sporten. Je kunt deze pre workout bijvoorbeeld ook nemen voor het padellen. Met een laag caloriegehalte van 25 calorieën per scoop hoef je ook niet bang te zijn dat je dik wordt van deze pre workout. Het cafeïnegehalte van 300 milligram per scoop geeft de perfecte boost om te kunnen knallen!

De XXL Nutrition Blast! Pre Workout is verkrijgbaar in 7 verschillende smaken, en de pre workout heeft maar liefst 560+ positieve reviews. Kortom: de perfecte pre workout met de beste ingrediënten voor de juiste prijs!

Pluspunten
 • Bevat 300 milligram cafeïne per dosering
 • Bevat slechts 25 calorieën per dosering
 • Bestaat uit 5 premium ingrediënten zonder onnodige troep
 • Werkzaam binnen 15 minuten
 • Goed voor zo’n 30 trainingen
 • Geschikt voor alle sporten en sporters
 • 7 verschillende smaken verkrijgbaar
Minpunten
 • Er zit geen creatine in deze pre workout

Bekijk hieronder waar de XXL Nutrition Blast! Pre Workout verkrijgbaar is:


2

Cellucor C4 Pre Workout
Beste goedkope pre workout

Zoek je gewoon een goede pre workout waarbij je niet te veel voor het merk betaald, maar alsnog gewoon hoge kwaliteit krijgt? Kies dan voor deze Cellucor C4 Pre Workout. Deze pre workout biedt een unieke combinatie van ingrediënten die zijn ontworpen om fysieke prestaties te verbeteren en de trainingsresultaten te optimaliseren.

De basis van C4 Original wordt gelegd door creatine, een bewezen stof die de fysieke prestaties verhoogt, met name tijdens korte, intensieve oefeningen, en die de groei van spieren bij explosieve inspanningen stimuleert. Een ander essentieel ingrediënt is beta-alanine, een lichaamseigen aminozuur dat samen met L-histidine de di-peptide Carnosine vormt. Dit draagt bij aan het uithoudingsvermogen en kan de vermoeidheid tijdens je workout verminderen. Tenslotte zorgt de cafeïne in deze pre workout voor de energie die je nodig hebt tijdens een training.

De Cellucor C4 Pre Workout bevat maar liefst 150 milligram cafeïne per dosering. Je kunt maar liefst 30 tot 60 trainingen doen met dit potje pre workout, dit ligt ook aan de hoeveelheid die je voor je training neemt natuurlijk. De pre workout is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden en meerdere smaken.

Pluspunten
 • Bevat 150 milligram cafeïne per dosering
 • Bevat creatine
 • Werkzaam binnen 30 minuten
 • Goed voor zo’n 30 tot 60 trainingen
 • Geschikt voor alle sporten en sporters
 • 9 verschillende smaken verkrijgbaar
Minpunten
 • Geen

Bekijk hieronder waar de Cellucor C4 Pre Workout verkrijgbaar is:

Laatste Amazon prijsupdate was: mei 19, 2024 5:59 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

3

Matchu Sports Oerkracht Pre Workout

Deze Matchu Sports Oerkracht Pre-Workout hoort ook zeker thuis in deze top 5 beste pre workout. Met een indrukwekkende mix van aminozuren, vitamines, mineralen, cafeïne en creatine, nauwkeurig gedoseerd in elke 15 gram portie, biedt één pot Oerkracht maar liefst 33 keer de brandstof voor een effectieve workout. Een scoopje bevat maar liefst 300 milligram cafeïne. Daarnaast bevat deze pre workout ook creatine, zodat je dit tegelijkertijd ook binnenkrijgt en dus niet nog extra hoeft te supplementeren. Kortom, de perfecte pre workout voor een nette prijs!

Pluspunten
 • Bevat 300 milligram cafeïne per dosering
 • Bevat veel creatine
 • Werkzaam binnen 30 minuten
 • Goed voor zo’n 33 trainingen
 • Geschikt voor alle sporten en sporters
Minpunten
 • Slechts 1 smaak verkrijgbaar

Bekijk hieronder waar de Matchu Sports Oerkracht Pre-Workout verkrijgbaar is:


4

Rich Piana 5% Nutrition Pre Workout
Beste extreme pre workout

Op zoek naar een extreme pre workout met veel cafeïne om je trainingen naar een next level te brengen? Dan moet je voor deze Rich Piana 5% Nutrition Pre Workout gaan. Deze pre workout van 5% Nutrition Rich Piana belooft niet alleen bekende kracht, maar ook een verbeterde formule voor een nog effectievere trainingssessie.

De formule, verrijkt met hoog gedoseerde ingrediënten, maakt deze pre-workout aantrekkelijk voor sporters die al langer pre workout gebruiken. Met 4000 mg L-citrulline, 2500 mg beta-alanine, 2000 mg L-taurine, 500 mg choline bitartraat en 750 mg N-acetyl L-tyrosine per portie, biedt het een uitgebalanceerde mix van actieve stoffen die gericht zijn op het stimuleren van energie, uithoudingsvermogen en focus.

De pre workout is verkrijgbaar in meerdere smaken en is goed voor ongeveer 30 trainingen. Al met al is dit dus de perfecte pre workout voor gym rats die echt extreem willen gaan!

Pluspunten
 • Bevat 505 milligram cafeïne per dosering
 • Hoog cafeïnegehalte perfect voor mensen die al langer pre workout gebruiken
 • Zeer snelle werking
 • Goed voor zo’n 30 trainingen
 • Top kwaliteit ingrediënten
 • 8 verschillende smaken verkrijgbaar
Minpunten
 • Bevat geen creatine
 • Niet geschikt voor beginners

Bekijk hieronder waar de Rich Piana 5% Nutrition Pre Workout verkrijgbaar is:

Laatste Amazon prijsupdate was: mei 19, 2024 5:59 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

5

XXL Nutrition Booty Booster Pre-Workout
Beste pre workout vrouwen

De XXL Nutrition Booty Booster Pre-Workout is de beste pre workout voor vrouwen. Deze pre workout is de perfecte booster voor een zware benen of billen dag! Met ingrediënten als cafeïne, Beta-Alanine, L-Citrulline en groene thee extract krijg je net dat extra duwtje om het ultieme resultaat te bereiken. Deze pre workout bevat een milde dosering van werkzame stoffen, zo bevat 1 scoopje van deze pre workout slechts 199 milligram cafeïne. Hierdoor is het geschikt voor vrouwen of mensen die niet goed tegen cafeïne kunnen.

Je kunt deze pre workout 30 minuten voor een training innemen en vervolgens met volle energie je training doen. De pre workout is calorievrij en je kunt ongeveer 30 trainingen doen met een potje. Bestel de pre workout in de frisse Pineapple Orange smaak, en geniet van een lekkere pre workout.

Pluspunten
 • Bevat 199 milligram cafeïne per dosering
 • Calorievrij
 • Milde doseringen, perfect voor vrouwen
 • Werkzaam binnen 30 minuten
 • Goed voor zo’n 30 trainingen
 • Top kwaliteit ingrediënten
Minpunten
 • Bevat geen creatine
 • Slechts 1 smaak verkrijgbaar

Bekijk hieronder waar de XXL Nutrition Booty Booster Pre-Workout verkrijgbaar is:


Wat doet pre workout en wat zijn de voordelen

Verbeterde energie: pre-workouts bevatten vaak cafeïne en andere stimulerende middelen die je energieniveau kunnen verhogen. Dit kan vermoeidheid verminderen en je helpen meer intensieve en langdurige trainingen uit te voeren.
Toegenomen focus: veel pre-workouts bevatten ingrediënten zoals tyrosine of beta-alanine, die je mentale focus en alertheid kunnen verbeteren. Dit is vooral gunstig tijdens trainingen waar concentratie en coördinatie belangrijk zijn.
Verhoogde uithoudingsvermogen: sommige pre-workouts bevatten ingrediënten zoals beta-alanine en citrulline-malaat, die het uithoudingsvermogen kunnen verbeteren door de afname van melkzuur en het bevorderen van de bloedstroom.
Betere doorbloeding: ingrediënten zoals L-arginine kunnen de bloedtoevoer naar de spieren verhogen, wat kan bijdragen aan een betere pomp en een efficiëntere afvoer van afvalstoffen.
Prikkeling van metabolisme: sommige pre-workouts bevatten thermogene ingrediënten die het metabolisme kunnen verhogen, wat kan bijdragen aan vetverlies en een betere lichaamssamenstelling.
Snellere hersteltijd: bepaalde ingrediënten, zoals BCAA’s (vertakte aminozuren), kunnen helpen bij het verminderen van spierafbraak en het bevorderen van een sneller herstel na de training.

Zijn er dan ook nadelen aan het gebruik van pre workout?

Ja, net zoals bij veel supplementen kunnen er ook nadelen verbonden zijn aan het gebruik van pre-workouts. Het is belangrijk om bewust te zijn van mogelijke bijwerkingen en nadelen, waaronder:

Cafeïnegehalte: veel pre-workouts bevatten een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne. Te veel cafeïne kan leiden tot nervositeit, angst, slapeloosheid, en een verhoogde hartslag. Mensen met een lage tolerantie voor cafeïne moeten voorzichtig zijn met de dosering.
Tolerantieopbouw: bij regelmatig gebruik kan het lichaam gewend raken aan de ingrediënten in de pre-workout, waardoor je mogelijk de initiële effecten niet meer zo sterk ervaart. Dit kan leiden tot de verleiding om de dosering te verhogen, wat de kans op bijwerkingen vergroot.
Kunstmatige ingrediënten: sommige pre-workouts bevatten kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveermiddelen of zoetstoffen die bij sommige mensen intoleranties of allergieën kunnen veroorzaken.

De bovenstaande nadelen kunnen er heftig uit zien, maar in de praktijk valt het allemaal wel mee. Wees voorzichtig met je eerste doseringen en bouw het langzaam op.

beste pre workout

Welke ingrediënten zitten er vaak in een goede pre workout?

IngrediëntFunctie
CafeïneVerhoogt alertheid en energieniveaus
Beta-AlanineVermindert melkzuuropbouw, verbetert uithoudingsvermogen
L-ArginineStimuleert stikstofmonoxideproductie, verhoogt bloedstroom naar spieren
L-CitrullineVerbetert stikstofmonoxideproductie, bevordert ‘pomp’ tijdens training
CreatineVerhoogt ATP-productie, verbetert kracht en krachtuithoudingsvermogen
TyrosineVerbetert mentale alertheid en focus
BCAA’sAminozuren voor spierherstel en vermindering van spierafbraak
TaurineAminozuur, vermeende rol bij het verminderen van vermoeidheid
Niacine (Vitamine B3)Verwijdt bloedvaten, verhoogt bloedstroom
Vitamine B12Draagt bij aan energiestofwisseling, vermindert vermoeidheid
CholineHelpt bij de productie van acetylcholine, belangrijk voor spiercontractie
Groene Thee ExtractBevat cafeïne en antioxidanten, stimuleert metabolisme

Hoe gebruik je pre workout?

Dosering: lees de aanbevolen dosering op het etiket van het pre-workout product. Overmatig gebruik kan leiden tot ongewenste bijwerkingen, en het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen.
Timing: neem de pre-workout ongeveer 15-30 minuten voor de training in. Dit geeft de actieve ingrediënten tijd om in je systeem te worden opgenomen en hun maximale effect te bereiken wanneer je begint te trainen.
Mengen: meng de aanbevolen hoeveelheid pre-workout met water of een andere drank naar keuze. Sommige mensen geven de voorkeur aan het gebruik van vruchtensap, terwijl anderen de voorkeur geven aan gewoon water.
Test eerst: als je een nieuw pre-workout supplement probeert, overweeg dan om een halve dosis te proberen om je reactie te testen voordat je de volledige aanbevolen dosis inneemt.
Pauzes nemen: overmatig gebruik van pre-workout kan leiden tot tolerantieopbouw, waarbij je lichaam minder responsief wordt op de ingrediënten. Overweeg af en toe pauzes in te lassen om de effectiviteit te behouden.

Tip van Krachthub.nl

Koop ook gelijk een goede shakebeker bij je pot pre workout, hiermee kun je gemakkelijk je pre workout mengen en drinken!

Wat zijn alternatieven voor pre workout?

Alternatief voor pre workoutBeschrijving
Cafeïne (uit koffie, thee)Natuurlijke stimulant voor energie
Natuurlijke EnergiebronnenSnacks met koolhydraten en eiwitten, zoals havermout met banaan
Branched-Chain Amino Acids (BCAA’s)Ondersteunt spierherstel en vermindert spierafbraak
CreatineVerbetert kracht en spieruithoudingsvermogen, onafhankelijk te nemen
WaterEssentieel voor hydratatie en algemene prestaties
Natuurlijke SappenVersgeperste vruchtensappen voor snelle koolhydraten
Nuchter TrainenSommige mensen geven er de voorkeur aan op een nuchtere maag te trainen
Power NapEen korte dutje van 20-30 minuten voor een energieboost

Veelgestelde vragen over pre workout

Bijkomstige producten voor pre workout

Naast het gebruik van de beste pre workout zijn er enkele handige bijkomstige producten die je training en herstel verder kunnen optimaliseren. Allereerst is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je post-workout voeding.

Overweeg het gebruik van kwalitatieve eiwitpoeder of BCAA-supplement om je spierherstel te bevorderen. Daarnaast is hydratatie cruciaal, dus zorg ervoor dat je tijdens en na je training voldoende water drinkt. Een goede multivitamine kan ook bijdragen aan algemene gezondheid en welzijn, terwijl omega-3 vetzuren gunstig kunnen zijn voor ontstekingsremmende processen in het lichaam.

Tot slot, als je regelmatig intensieve trainingen hebt, kan een goede nachtrust bevorderlijk zijn voor optimaal herstel. Overweeg eventueel een supplement zoals melatonine om je slaapkwaliteit te ondersteunen. Het combineren van de beste pre workout met deze aanvullende producten zorgt voor een optimale werking en je pre workout!

1

XXL Nutrition Blast! Pre Workout
Beste keuze

Bekijk ookWat vond je van deze post?
[Totaal: 4 Gemiddeld: 5]
Pre workout kopen? 5x de beste pre workout van 2024
Pre workout kopen? 5x de beste pre workout van 2024

Daniel
Daniel

Ik ben Daniël, 23 jaar oud en ik kom uit Rijssen. Sinds de basisschool was ik altijd al een sportieve jongen die altijd zijn grenzen op wou zoeken. Ik heb vroeger op verschillende sporten gezeten zoals: judo, tennis en atletiek. Sinds mijn 17e ben ik fanatiek bezig in de sportschool, en ik krijg een enorme kick als ik in de spiegel zie dat ik progressie boek. Naast mijn hobby in de gym vind ik online marketing ook erg interessant. Ook verdiep ik me graag in onderwerpen omtrent zelfontwikkeling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo