Pull-up bar voor plafond kopen? 5x de beste pull-up bar plafond van 2024

Pull-ups, chin-ups en leg raises. Dat zijn 3 bekende oefeningen die je met behulp van een pull-up bar aan het plafond uit kan voeren. Met een pull-up bar kun je thuis met je eigen lichaamsgewicht erg effectief trainen. Hierdoor is de pull-up bar ook erg populair onder de thuissporters! Een pull-up bar wordt ook wel een optrekstang genoemd en hier bestaan verschillende soorten van voor thuisgebruik. Zo heb je optrekstangen voor tussen je deur, aan de muur, voor buiten en tenslotte een pull-up bar voor dakmontage.

In dit artikel bespreken we de top 5 beste pull-up bars voor aan het plafond van 2024. Ook lichten we elke pull-up bar voor aan het plafond toe, zodat je de beste keuze kunt maken. Als laatste geven we je nog wat belangrijke informatie omtrent een pull-up bar voor aan het plafond.

18

Pull-up bars onderzocht

30+

Reviews gecheckt

7

Webshops vergeleken

Wat is de beste pull-up bar voor plafond van 2024?

De beste pull-up bar voor aan het plafond van 2024 is de Sportstech Pull-up Bar Plafond. Deze pull-up bar heeft maar liefst 3 verschillende greep posities en is tot 300 kg belastbaar. Daarnaast zijn er 3 ophangringen aanwezig waar je ander trainingsmateriaal zoals een bokszak aan op kunt hangen. Tenslotte ontvang je een gratis e-book met oefeningen en tips.

Overzicht top 5 beste pull-up bars voor plafond van 2024


1

Sportstech Pull-up Bar Plafond
Beste Keuze

2

Gorilla Sports Optrekstang Plafond

3

Gymrex Pull-up Bar Plafond

4

ScSPORTS® Pull-up Bar Plafond
Beste prijs/kwaliteit keuze

5

MOVO Optrekstang Plafond

De top 5 beste pull-up bars voor plafond van 2024 beschreven


1

Sportstech Pull-up Bar Plafond
Beste Keuze

De Sportstech Pull-up Bar Plafond is de beste keuze als je een optrekstang voor aan het plafond wil kopen. Deze pull-up bar heeft 3 verschillende greep posities waarmee je verschillende oefeningen kunt doen. Het grote verschil met andere optrekstangen voor aan het plafond is dat er 3 ophangringen aan de pull-up bar zijn bevestigd. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een bokszak of een power rope bevestigen aan de Sportstech Pull-up Bar Plafond. Voor de rest is deze pull-up bar voorzien van beklede handgrepen die bestand zijn tegen zweet. Ook is de pull-up bar erg stevig, het ophangmechanisme is belastbaar tot 300 kg en je krijgt 8 zware pluggen om deze pull-up bar aan je plafond te monteren. Als extraatje krijg je bij aanschaf van deze pull-up bar ook nog een gratis e-book waarin pull-up oefeningen staan beschreven.

Pluspunten
 • 3 greep posities
 • Tot 300 kg belastbaar
 • 3 ophangringen voor bijvoorbeeld ophangen van een bokszak
 • Gratis e-book met pull-up oefeningen
Minpunten
 • Geen

Bekijk hieronder waar de Sportstech Pull-up Bar Plafond verkrijgbaar is:


2

Gorilla Sports Optrekstang Plafond

De Gorilla Sports Optrekstang Plafond is de tweede beste keuze. Deze pull-up bar voor aan het plafond heeft 3 verschillende greep mogelijkheden. Hiermee kun je verschillende oefeningen uitvoeren zoals pull-ups, chin-ups en leg raises. De Gorilla Sports Optrekstang Plafond is helaas niet voorzien van bevestigingsringen om ander trainingsmateriaal aan op te hangen. Deze pull-up bar is erg zwaar belastbaar tot maar liefst 350 kg. Daarbij zijn de grepen gemaakt van rubber waardoor je niet snel grip verliest tijdens het uitvoeren van een oefening. Ook deze optrekstang wordt geleverd met 8 dikke pluggen, zodat je pull-up bar stevig aan het plafond gemonteerd zit.

Pluspunten
 • 3 greep posities
 • Tot 350 kg belastbaar
 • Rubberen handgrepen zorgen voor veel grip
Minpunten
 • Geen bevestigingsringen om ander trainingsmateriaal (bokszak) aan op te hangen

Bekijk hieronder waar de Gorilla Sports Optrekstang Plafond verkrijgbaar is:


3

Gymrex Pull-up Bar Plafond

De Gymrex Pull-up Bar Plafond is een goede pull-up bar met 3 verschillende greep mogelijkheden. Hiermee kun je perfect pull-ups en andere oefeningen uitvoeren. Daarnaast is de Gymrex Pull-up Bar Plafond voorzien van antislip handgrepen waardoor je zorgeloos je oefeningen uit kunt voeren. Deze pull-up stang is gemaakt van volledig RVS en heeft een goede draagkracht. De Gymrex Pull-up Bar Plafond wordt geleverd inclusief montagemateriaal waardoor je meteen aan de slag kunt met je optrekstang!

Pluspunten
 • 3 greep posities
 • RVS materiaal
 • Anti-slip handvaten
Minpunten
 • Geen bevestigingsringen om ander trainingsmateriaal (bokszak) aan op te hangen

Bekijk hieronder waar de Gymrex Pull-up Bar Plafond verkrijgbaar is:


4

ScSPORTS® Pull-up Bar Plafond
Beste prijs/kwaliteit keuze

De ScSPORTS® Pull-up Bar Plafond is de pull-up bar met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Deze pull-up bar voor aan het plafond heeft maar liefst 2 verschillende greep mogelijkheden. Maar dit is voldoende om alle oefeningen die je kunt doen met een pull-up bar uit te voeren. Daarnaast is deze optrekstang voorzien van antislip handvaten zodat je zorgeloos je oefeningen uit kan voeren. De pull-up bar is tot 150 kg belastbaar en wordt geleverd met 8 dikke pluggen waardoor je hem stevig aan je plafond kunt monteren.

Pluspunten
 • 2 greep posities
 • Tot 150 kg belastbaar
 • Anti-slip handgrepen
 • Veel kwaliteit voor weinig geld
Minpunten
 • Geen bevestigingsringen om ander trainingsmateriaal (bokszak) aan op te hangen
 • Slechts 2 greep posities

Bekijk hieronder waar de ScSPORTS® Pull-up Bar Plafond verkrijgbaar is:


5

MOVO Optrekstang Plafond

De MOVO Optrekstang Plafond is een goede basic optrekstang zonder al te veel poespas. Deze pull-up bar voor aan het plafond is voorzien van 1 greep mogelijkheid en een normale stang waar je ook pull-ups aan kunt doen. Hierdoor beschik je over een brede en een smalle grip. Dit is voldoende om veel oefeningen mee uit te kunnen voeren. De totale lengte van de stang van de pull-up bar is 105 cm. Je hebt dus veel ruimte om je aan vast te houden. Ook heeft de MOVO Optrekstang Plafond een bevestigingsring om een bokszak of ander trainingsmateriaal aan op te hangen. Deze optrekstang wordt geleverd zonder montagemateriaal, je dient dus zelf bouten te kopen. Je kunt hierdoor wel extra stevig je pull-up bar ophangen!

Pluspunten
 • 1 greep positie
 • Tot 200 kg belastbaar
 • 1 ophangring voor bijvoorbeeld ophangen van een bokszak
Minpunten
 • Slechts 1 greep positie
 • Geleverd zonder montagemateriaal

Bekijk hieronder waar de MOVO Optrekstang Plafond verkrijgbaar is:


Alles wat je moet weten over een pull-up voor aan het plafond

Wat is een pull-up bar/optrekstang?

Een pull-up bar/optrekstang is een trainingsstang die je bevestigd aan de muur, tussen je deur of aan het plafond. Aan deze stang kun je vervolgens oefeningen doen zoals pull-ups (optrekken), chin-ups en leg raises voor je buikspieren. De pull-up staat bekend als één van de beste compound oefeningen voor een gespierd bovenlichaam. Daarom is een pull-up bar voor thuis ook zo populair.

De verschillende soorten pull-up bars

Pull-up bar deur

Dit is een pull-up bar in de vorm van een staaf die je tussen je deurpost kan monteren. Deze stang kun je meestal uitschuiven en vervolgens stevig tussen je deurpost klemmen. Optrekstangen voor tussen de deurpost hebben meestal een matige belastbaarheid.

Pull-up bar muur

De pull-up bar voor aan de muur is simpelweg een optrekstang die je aan de muur bevestigd. Pull-up bars voor aan de muur zijn erg populair. Ook heb je varianten die je boven je deurpost kan hangen. Een pull-up bar voor aan de muur heeft over het algemeen een gemiddelde belastbaarheid, maar dit ligt ook aan het type dat je koopt.

Pull-up bar plafond

Een pull-up bar voor aan het plafond is een optrekstang die je aan het plafond monteert. Dit is een erg stevige manier van bevestigen en daarom zijn deze optrekstangen vaak erg zwaar belastbaar. Het voordeel van een pull-up bar voor aan het plafond is dat je bij veel varianten ook een bevestigingsring voor een bokszak hebt.

Pull-up station

Een pull-up station is een los apparaat waarin je pull-ups, chin-ups en leg raises kunt doen. Deze stations kun je verplaatsen, maar ze zijn meestal wel vrij groot. Het voordeel van een pull-up station is dat je niet hoeft te boren en dat je de hoogste belastbaarheid hebt in een pull-up station. In een stevig pull-up station zou je ook nog muscle-ups kunnen doen.

Beste pull-up bar oefeningen

OefeningVoor welke spierenUitvoering
Pull-up Rug, armen en buikspierenLink naar filmpje
Chin-upRug, biceps en buikspierenLink naar filmpje
Leg raisesBuikspierenLink naar filmpje

Pull-up bar plafond - leg raises
Leg raises – Beste pull-up bar oefeningen

Hier moet je op letten tijdens het kopen van een pull-up bar voor aan het plafond

Is je plafond geschikt?

Wanneer je een pull-up bar aan het plafond wil monteren moet je er wel zeker van zijn dat het plafond stevig genoeg is om de pull-up bar aan te monteren. Je kunt een pull-up bar voor aan het plafond niet aan een schuin plafond monteren. Let tenslotte ook op tijdens het boren dat je geen leidingen raakt.

Belastbaarheid pull-up bar

De belastbaarheid van de pull-up bar is erg belangrijk. Je wil het liefst een pull-up bar die zwaarder belastbaar is dan 200 kg. Hierdoor kun je met een gerust gevoel je pull-ups uitvoeren.

Aantal greep posities

De meeste pull-ups bars voor aan het plafond hebben meerdere greep posities. Dit zijn de handvaten die aan de pull-up bar gelast zijn. Hoe meer van deze handvaten, hoe meer verschillende oefeningen je uit kunt voeren. Kies dus altijd voor een optie met veel handvaten.

Bevestigingsring voor andere trainingsmaterialen

Sommige optrekstangen voor het plafond hebben een bevestigingsring. Hieraan kun je bijvoorbeeld een bokszak of een trainingselastiek bevestigen. Dit maakt de pull-up bar gelijk een stuk veelzijdiger!

Kwaliteit materiaal en handvaten

Tenslotte is het belangrijk om te letten op de bouwkwaliteit van de pull-up bar. Kijk dan voornamelijk naar hoe de optrekstang aan het plafond bevestigd is en hoe zwaar de pull-up bar zelf is (in de doos). Het gewicht zegt namelijk veel over de kwaliteit van de pull-up bar. Ook moet je er op letten dat je een pull-up bar koopt met goede handvaten die veel grip bieden. Het materiaal van de handvaten staat meestal wel aangegeven. Rubber is hiervoor altijd goed.

Veelgestelde vragen over een pull-up bar voor aan het plafond

Welke spieren train je met een pull-up bar?

Een pull-up is een van de belangrijkste rug oefeningen. Daarnaast train je ook je armen en buikspieren. Het ligt er natuurlijk aan welke oefening je uitvoert. Bij het uitvoeren van een pull-up train je je rug, armen en je buikspieren. Wanneer je leg raises doet met behulp van een pull-up bar train je voornamelijk je buikspieren.

Hoe hang je een pull-up bar op?

Je hangt een pull-up bar op door middel van het bijgeleverde montagemateriaal. Vaak moet je eerst in het plafond gaten boren. Hierna kun je de pluggen van de pull-up bar bevestigen met een boormachine.

Hoe dik moet een pull-up bar zijn?

Een pull-up bar moet minstens 3 centimeter dik zijn om comfortabel een pull-up uit te kunnen voeren. Het verschilt natuurlijk per hand hoe dik de stang moet zijn, maar rond de 3-4 centimeter biedt vaak de beste grip.

Wat is beter een chin-up of een pull-up?

Dit ligt eraan welke spiergroep je wil trainen. Zo is een chin-up erg geschikt om je biceps mee te trainen. Maar met een pull-up train je beter je rug. Over het algemeen is een pull-up ook zwaarder. De pull-up is dus eigenlijk de betere oefening.

Bijkomstige producten voor een pull-up bar aan het plafond

Wanneer je een pull-up bar voor aan het plafond hebt gekocht kun je hierbij verschillende accessoires kopen. Bij pull-up bars zonder bevestigingsring zou je bijvoorbeeld weerstandsbanden kunnen kopen die je helpen bij het uitvoeren van pull-ups en chin-ups. Ook kun je vloeibaar magnesium of fitnesshandschoenen kopen die zorgen voor extra veel grip tijdens het uitvoeren van oefeningen aan een pull-up bar. Voor optrekstangen met een bevestigingsring heb je nog meer keuze. Zo kun je een bokszak kopen om deze aan je pull-up bar te hangen. Ook kun je een kabelsysteem met een tricep touw halen om van je pull-up bar een mini kabelstation te maken!

1

Sportstech Pull-up Bar Plafond
Beste Keuze

Bekijk meerWat vond je van deze post?
[Totaal: 3 Gemiddeld: 5]
Pull-up bar voor plafond kopen? 5x de beste pull-up bar plafond van 2024
Pull-up bar voor plafond kopen? 5x de beste pull-up bar plafond van 2024

Daniel
Daniel

Ik ben Daniël, 23 jaar oud en ik kom uit Rijssen. Sinds de basisschool was ik altijd al een sportieve jongen die altijd zijn grenzen op wou zoeken. Ik heb vroeger op verschillende sporten gezeten zoals: judo, tennis en atletiek. Sinds mijn 17e ben ik fanatiek bezig in de sportschool, en ik krijg een enorme kick als ik in de spiegel zie dat ik progressie boek. Naast mijn hobby in de gym vind ik online marketing ook erg interessant. Ook verdiep ik me graag in onderwerpen omtrent zelfontwikkeling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo