Pull-up bar kopen? 15x de beste pull-up bar van 2024

Snel spiermassa aankomen en tegelijkertijd sterker worden? En dat allemaal vanuit huis? Dan is een pull-up bar het product wat je moet hebben! Met een pull up bar kun je thuis effectief oefeningen doen om je rug-, schouder-, en armspieren te trainen, zonder dat je daarvoor naar de sportschool hoeft te gaan.

Er zijn verschillende soorten pull-up bars verkrijgbaar. Zo heb je pull-up bars voor aan het plafond, voor aan de muur en je hebt ook nog pull-up bar die je aan je deurpost kan monteren. In dit artikel geven we je per soort de top 5 beste pull-up bar van 2024! Ook geven we je wat belangrijke informatie omtrent pull-up bars. Tenslotte beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen die mensen hebben over pull-up bars. Lees dus gauw verder!

44

Pull-up bars onderzocht

45+

Reviews gecheckt

9

Webshops vergeleken

Kort vooraf: dit zijn de verschillende soorten pull-up bars


Pull-up bar deur

Deze pull-up bars passen over de bovenkant van een deurframe en worden vastgeklemd aan de zijkanten van het frame. Ze zijn eenvoudig te installeren en te verwijderen, en zijn meestal vrij betaalbaar. Dit type pull-up bar is ideaal voor mensen die weinig ruimte hebben en hun pull-up bar gemakkelijk willen opbergen.

Pluspunten
 • Goedkope pull-up bar
 • Je kunt de pull-up bar ook makkelijk weer weg halen
 • Ideaal als je ergens anders geen ruimte hebt voor de pull-up bar
Minpunten
 • Niet de meest stevige bevestiging aan de deurpost

Pull-up bar muur

Dit type pull-up bar wordt aan de muur bevestigd met schroeven. Het is meestal robuuster dan een deurframe pull-up bar en kan meer gewicht dragen. Dit type pull-up bar is ideaal voor mensen die een permanente oplossing willen en die meer ruimte hebben om te trainen.

Pluspunten
 • Stevig aan de muur bevestigd
 • Hoge draagkracht
Minpunten
 • Kan in de weg ‘hangen’

Pull-up bar plafond

Deze pull-up bars worden aan het plafond bevestigd en zijn geschikt voor mensen die genoeg ruimte hebben om te trainen en die niet willen dat hun pull-up bar aan de muur bevestigd is. Dit type pull-up bar kan ook worden gebruikt om andere oefeningen te doen, zoals leg raises en hanging rows.

Pluspunten
 • Stevig aan het plafond bevestigd
 • Je kunt ook leg raises en hanging rows doen
 • Meestal de hoogste draagkracht
Minpunten
 • Kan in de weg ‘hangen’

Overzicht top 5 beste pull-up bar deur van 2024


1

VirtuFit Multifunctionele Optrekstang Deur
Beste betrouwbare keuze pull-up bar deur

2

FitBoostR Pull Up Bar Deur
Ook als opdruksteun en buikspiertrainer te gebruiken

3

B-physic Premium Optrekstang Deur
Beste basic pull-up bar deur

4

VirtuFit Optrekstang Deur

5

BREED METAAL Optrekstang Deur
Beste volledig metalen pull-up bar deur

Waar let je op tijdens het kopen van een pull-up bar voor aan de deur?

Afmetingen: Controleer of de pull-up bar past op de deurpost(en) waarvoor je hem wilt gebruiken. Meet de breedte van de deurpost(en) nauwkeurig voordat je een pull-up bar koopt.
Gewichtslimiet: Controleer het maximale gewicht dat de pull-up bar kan dragen. Als je van plan bent om weighted pull-ups te doen, moet je ervoor zorgen dat de pull-up bar het gewicht kan dragen.
Installatiegemak: Controleer of de pull-up bar eenvoudig te installeren en te verwijderen is. Sommige pull-up bars vereisen bijvoorbeeld schroeven of gereedschap om te installeren, terwijl andere eenvoudig kunnen worden vastgeklemd op de deurpost.
Comfort en grip: Controleer of de pull-up bar een comfortabele grip heeft om te voorkomen dat je handen wegglijden tijdens het trainen. Sommige pull-up bars hebben bijvoorbeeld schuimrubberen handgrepen.
Veiligheid: Zorg ervoor dat de pull-up bar veilig is om te gebruiken. Controleer bijvoorbeeld of de pull-up bar stevig vastzit aan de deurpost en of de bevestigingsmechanismen goed werken.

Overzicht top 5 beste pull-up bar muur van 2024


1

VirtuFit Multifunctionele Optrekstang Muur
Beste keuze

2

Toorx Chinning Bar Pro Pull-up Bar Muur
Meest stevig pull-up bar muur

3

Gymstick Premium Optrekstang Muur

4

Pull Up Bar Muur
Met bokszak ring

€56,90
Op voorraad
Bol.com
5

OneTwoFit Multifunctionele Optrekstang Muur
Ook voor buikspieroefeningen

Waar let je op tijdens het kopen van een pull-up bar voor aan de muur?

Type bar: Er zijn verschillende soorten pull-up bars die aan de muur kunnen worden bevestigd, zoals een rechte bar, een gebogen bar of een multi-grip bar. Het is belangrijk om te overwegen welk type bar het beste bij jouw trainingsbehoeften past.
Gewichtslimiet: Controleer het maximale gewicht dat de pull-up bar kan dragen. Als je van plan bent om weighted pull-ups te doen, moet je ervoor zorgen dat de pull-up bar het gewicht kan dragen.
Installatiegemak: Controleer of de pull-up bar eenvoudig te installeren is. Sommige pull-up bars vereisen bijvoorbeeld schroeven of gereedschap om te installeren, terwijl andere eenvoudiger te monteren zijn.
Veiligheid: Zorg ervoor dat de pull-up bar veilig is om te gebruiken. Controleer bijvoorbeeld of de bevestigingsmechanismen goed werken en of de bar stevig aan de muur is bevestigd.
Comfort en grip: Controleer of de pull-up bar een comfortabele grip heeft om te voorkomen dat je handen wegglijden tijdens het trainen. Sommige pull-up bars hebben bijvoorbeeld schuimrubberen handgrepen, dit is het meest comfortabel.

Overzicht top 5 beste pull-up bar plafond van 2024


1

Sportstech Pull-up Bar Plafond
Beste Keuze

2

Gorilla Sports Optrekstang Plafond

3

Gymrex Pull-up Bar Plafond

4

ScSPORTS® Pull-up Bar Plafond
Beste prijs/kwaliteit keuze

5

MOVO Optrekstang Plafond

Waar let je op tijdens het kopen van een pull-up bar voor aan het plafond?

Type bar: Er zijn verschillende soorten pull-up bars die aan het plafond kunnen worden bevestigd, zoals een rechte bar, een gebogen bar of een multi-grip bar. Het is belangrijk om te overwegen welk type bar het beste bij jouw trainingsbehoeften past.
Gewichtslimiet: Controleer het maximale gewicht dat de pull-up bar kan dragen. Als je van plan bent om weighted pull-ups te doen, moet je ervoor zorgen dat de pull-up bar het gewicht kan dragen.
Installatiegemak: Controleer of de pull-up bar eenvoudig te installeren is. Sommige pull-up bars vereisen bijvoorbeeld schroeven of gereedschap om te installeren, terwijl andere eenvoudiger te monteren zijn.
Plafondbevestiging: Zorg ervoor dat het plafond waarop de pull-up bar wordt bevestigd sterk genoeg is om het gewicht van de bar en jouw lichaam te dragen. Het is raadzaam om de pull-up bar aan een stevig plafond te bevestigen met behulp van plafondankers.
Comfort en grip: Controleer of de pull-up bar een comfortabele grip heeft om te voorkomen dat je handen wegglijden tijdens het trainen. Sommige pull-up bars hebben bijvoorbeeld schuimrubberen handgrepen.
Veiligheid: Zorg ervoor dat de pull-up bar veilig is om te gebruiken. Controleer bijvoorbeeld of de bevestigingsmechanismen goed werken en of de bar stevig aan het plafond is bevestigd.
Plafondhoogte: Controleer of de hoogte van het plafond geschikt is voor de lengte van de pull-up bar en voor de oefeningen die je van plan bent te doen.

Welke spieren train je met een pull-up?

Met pull-ups train je voornamelijk je rugspieren, maar ook je biceps, triceps en schouders worden aangesproken. De belangrijkste spieren die worden getraind bij pull-ups zijn de latissimus dorsi (brede rugspieren), teres major (grote rugspier), biceps brachii (biceps), brachialis (onderarmen), brachioradialis (onderarmen) en de deltoideus (schouders). Pull-ups zijn daarom een effectieve oefening voor het opbouwen van kracht en spiermassa in de bovenrug, armen en schouders.

Beste pull-up bar

Wat voor oefeningen zijn er allemaal mogelijk met een pull-up bar?

Chin-up: Een variant van de pull-up waarbij je je handpalmen naar je toe gericht houdt. Hierdoor gebruik je voornamelijk je biceps.
Leg raise: Hang aan de pull-up bar en breng je benen omhoog, terwijl je je core aanspant. Dit is een effectieve oefening voor je buikspieren.
Knee raise: Een eenvoudigere variant van de leg raise, waarbij je je knieën omhoog brengt in plaats van je benen. Ook dit is een goede oefening voor je core.
Hanging oblique twist: Hang aan de pull-up bar en draai je benen zijwaarts terwijl je je core aanspant. Hiermee train je je schuine buikspieren.
Pull-up holds: Houd jezelf bovenaan een pull-up zo lang mogelijk vast. Dit is een goede oefening om je gripkracht te verbeteren en je rugspieren te versterken.
Hanging leg curls: Hang aan de pull-up bar en krul je benen naar je billen. Hiermee train je je hamstrings en bilspieren.
L-sit: Ga aan de pull-up bar hangen en til je benen recht omhoog totdat ze parallel zijn met de vloer. Dit is een effectieve oefening voor je buikspieren en triceps.

Pull-up bar trainingsschema

SetOefeningHerhalingen
1Assisted pull-ups8-10
Hanging leg raises10-12
Plank30 seconden
2Negative pull-ups6-8
Chin-ups6-8
Russian twists12-15
3Pull-up holds20-30 sec
Hanging knee raises12-15
L-sit20-30 sec

Montage tips voor het ophangen van een pull-up bar

Het monteren van een pull-up bar is afhankelijk van het type bar dat je hebt gekocht. Over het algemeen zijn er echter een paar stappen die je kunt volgen:

Zoek een geschikte locatie

Kies een plek waar je genoeg ruimte hebt om te bewegen en waar de bar stevig aan kan worden bevestigd. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de bar en of je er gemakkelijk bij kunt.

Bevestig de beugels

Afhankelijk van het type bar dat je hebt gekocht, kunnen er beugels zijn die je moet monteren. Zorg ervoor dat deze stevig aan de muur of het plafond zijn bevestigd en dat ze het gewicht van de bar en de persoon die eraan hangt kunnen dragen.

Monteer de bar

Afhankelijk van het type bar dat je hebt, kan deze op verschillende manieren worden gemonteerd. Controleer de instructies van de fabrikant voor specifieke montage-instructies.

Test de stabiliteit

Zorg ervoor dat de bar stevig is bevestigd en test deze voordat je er volledig op gaat hangen. Geef er een paar stevige rukken aan om te controleren of de bar goed vastzit.

Veelgestelde vragen over de beste pull-up bars

Bijkomstige producten voor een pull-up bar

Wanneer je een pull-up bar voor thuis hebt gekocht, zijn er verschillende handige bijkomstige producten die je kunt overwegen. Een paar weerstandsbanden kunnen je helpen om de intensiteit van je pull-up training te verhogen en kunnen worden gebruikt om te assisteren bij het uitvoeren van de oefening.

Daarnaast kun je overwegen om een paar gymnastiekringen aan te schaffen om je pull-up trainingen te variëren en uitdagender te maken. Een trainingsmat kan ook handig zijn om te gebruiken onder de pull-up bar om je vloer te beschermen en schade te voorkomen. Verder kun je denken aan speciale grip-handschoenen om extra grip en comfort te bieden tijdens het doen van pull-ups.

Tot slot kan een foam roller of massagebal handig zijn om spierpijn en spanning in de spieren te verminderen na het trainen met de pull-up bar.

Bekijk ookWat vond je van deze post?
[Totaal: 3 Gemiddeld: 5]
Pull-up bar kopen? 15x de beste pull-up bar van 2024
Pull-up bar kopen? 15x de beste pull-up bar van 2024

Daniel
Daniel

Ik ben Daniël, 23 jaar oud en ik kom uit Rijssen. Sinds de basisschool was ik altijd al een sportieve jongen die altijd zijn grenzen op wou zoeken. Ik heb vroeger op verschillende sporten gezeten zoals: judo, tennis en atletiek. Sinds mijn 17e ben ik fanatiek bezig in de sportschool, en ik krijg een enorme kick als ik in de spiegel zie dat ik progressie boek. Naast mijn hobby in de gym vind ik online marketing ook erg interessant. Ook verdiep ik me graag in onderwerpen omtrent zelfontwikkeling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo