Verstelbare dumbbells kopen? 5x de beste verstelbare dumbbell van 2024

Wil je thuis lekker je biceps oppompen of bijvoorbeeld een zware goblet squat kunnen doen? Dan is een verstelbare dumbbell één van de beste trainingsmaterialen die je hier voor kunt gebruiken! Een verstelbare dumbbell is een innovatieve en ruimtebesparende toevoeging aan jouw home gym.

Nu zijn er tegenwoordig verschillende soorten en maten verstelbare dumbbells te verkrijgen. Hierdoor kan de keuze voor de beste verstelbare dumbbells nog wel eens moeilijk zijn. Geen zorgen! In dit artikel geven we je de huidige top 5 beste verstelbare dumbbells van 2024. Ook bespreken we de verstelbare dumbbells stuk voor stuk, zodat jij de beste keuze kunt maken. Ook geven we je nog wat belangrijke informatie omtrent een verstelbare dumbbell. Tenslotte geven we antwoord op veelgestelde vragen die mensen hebben over verstelbare dumbbells. Lees dus gauw door!

24

Verstelbare dumbbells onderzocht

55+

Reviews gecheckt

9

Webshops vergeleken

Wat zijn de beste verstelbare dumbbells van 2024?

De beste verstelbare dumbbells van 2024 zijn de Bowflex Automatisch Verstelbare Dumbbells – 2 keer 23,8 kg. Met deze automatisch verstelbare dumbbells kun je variëren in 15 verschillende gewichten per dumbbell tot maximaal 24 kg. Je kunt hiermee eindeloos veel oefeningen uitvoeren. De gewichtsplaten zijn gemaakt van metaal, dit zorgt voor een extra lange levensduur.

Overzicht top 5 beste verstelbare dumbbells van 2024


1

Bowflex Automatisch Verstelbare Dumbbells – 2 keer 23,8 kg
Beste keuze

2

RS Sports Handmatig Verstelbare Dumbells – 2 keer 20 kg
Beste handmatig verstelbare dumbbells

3

VirtuFit Handmatig Verstelbare Dumbbells – 2 keer 14 kg
Beste goedkope handmatig verstelbare dumbbells

4

Finnlo Automatisch Verstelbare Dumbbells met Standaard – 2 keer 20 kg
Professionele automatisch verstelbare dumbbells met standaard

5

RS Sports Automatisch Verstelbare Dumbbell – 1 keer 25 kg
Beste keuze voor 1 losse automatisch verstelbare dumbbell

De top 5 beste verstelbare dumbbells van 2024 beschreven


1

Bowflex Automatisch Verstelbare Dumbbells – 2 keer 23,8 kg
Beste keuze

De Bowflex Automatisch Verstelbare Dumbbells – 2 keer 23,8 kg is zonder twijfel de beste keuze als je op zoek bent naar de beste verstelbare dumbbells. Met deze automatisch verstelbare dumbbell heb je maar liefst 30 dumbbells in één! Je kunt gemakkelijk variëren in gewicht door aan de verstelknop aan de zijkant van de dumbbell te draaien. Je hebt keuze uit de volgende gewichten (kg): 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 23, 24. Pak vervolgens de dumbbell uit de houder en je kunt iedere gewenste oefening uitvoeren.

De Bowflex Automatisch Verstelbare Dumbbells staan bekend om hun goede kwaliteit en lange levensduur. Het lijkt in eerste instantie een dure aanschaf, maar in vergelijking met losse dumbbells heb je de investering er zo uit. De gewichtschijven van deze dumbbells zijn van hoogwaardig metaal en hebben een speciale coating waardoor ze lang meegaan.

Pluspunten
 • Automatisch verstelbare dumbbells
 • Gewichtskeuze: 2 tot 24 kg per dumbbell
 • 15 verschillende gewichtsvariaties per dumbbell
 • Metalen schijven
 • Oneindig veel oefeningen mogelijk
 • Zwaar genoeg, ook als je sterker wordt
Minpunten
 • Geen

Bekijk hieronder waar de Bowflex Automatisch Verstelbare Dumbbells – 2 keer 23,8 kg verkrijgbaar zijn:


2

RS Sports Handmatig Verstelbare Dumbells – 2 keer 20 kg
Beste handmatig verstelbare dumbbells

De RS Sports Handmatig Verstelbare Dumbells – 2 keer 20 kg is de beste keuze wanneer je voor handmatig verstelbare dumbbells gaat. Door de losse gietijzeren gewichtschijfjes kun je variëren in het gewicht per dumbbell. Wel moet je in tegenstelling tot een automatisch verstelbare dumbbell telkens het gewicht van de dumbbell schuiven en vervolgens vast schroeven.

Omdat deze dumbbells gemaakt zijn van gietijzer en metaal (ook de schroefsluiter), gaan ze erg lang mee. Ook heb je hierdoor een prettige grip. De dumbbells worden geleverd met de volgende gewichtschijven: 4 x 5 kg, 4 x 2,5 kg, 4 x 1,25 kg, 4 x 0,5 kg, 4 x schroefsluiter 0,25 kg en de stang zelf die nog 1,5 kg weegt. Je hebt hiermee voldoende gewicht om verschillende oefeningen mee te doen, ook als je eens stukje sterker wordt!

Pluspunten
 • Gewichtskeuze: losse schijfjes per dumbbell
 • Dikke gietijzeren schijven
 • Oneindig veel oefeningen mogelijk
Minpunten
 • Je moet bij het verwisselen telkens de gewichtschijfjes erop schuiven en vastschroeven

Bekijk hieronder waar de RS Sports Handmatig Verstelbare Dumbells – 2 keer 20 kg verkrijgbaar zijn:


3

VirtuFit Handmatig Verstelbare Dumbbells – 2 keer 14 kg
Beste goedkope handmatig verstelbare dumbbells

Als je geen gigantisch budget beschikbaar hebt, maar wel lekker wil trainen met verstelbare dumbells. Dan is de VirtuFit Handmatig Verstelbare Dumbbells – 2 keer 14 kg de beste verstelbare dumbbellset voor jou. De gewichtschijven van deze dumbbells zijn gemaakt van vinyl en beton. Hierdoor zijn deze dumbbells goedkoper dan de gietijzeren varianten. Maar dat maakt voor de gebruikswijze verder niet uit!

Zo kun je met deze dumbbells variëren met maar liefst 12 verschillende gewichtschijfjes. Je hebt de mogelijkheid om maximaal met 2 dumbbells van 14 kg te trainen. Dit is voor de gevorderde sporters niet het zwaarste gewicht, maar voor veel beginners is dit juist uitermate geschikt. Het schroefdraad van de VirtuFit Verstelbare Dumbbellset is gemaakt van ijzer. Ondanks dat deze dumbbells goedkoper zijn dan de rest ontvang je alsnog 2 jaar garantie op je dumbbells.

Pluspunten
 • Gewichtskeuze: losse schijfjes per dumbbell
 • Betonnen dumbbells zijn goedkoper dan gietijzer
 • Veel oefeningen mogelijk
 • 2 jaar garantie
Minpunten
 • Je moet bij het verwisselen telkens de gewichtschijfjes erop schuiven en vastschroeven
 • Niet geschikt voor gevorderde sporters die met veel gewicht trainen

Bekijk hieronder waar de VirtuFit Handmatig Verstelbare Dumbbells – 2 keer 14 kg verkrijgbaar zijn:


4

Finnlo Automatisch Verstelbare Dumbbells met Standaard – 2 keer 20 kg
Professionele automatisch verstelbare dumbbells met standaard

Als je een personal training studio wil inrichten of als je écht de allerbeste verstelbare dumbbells voor thuis wil hebben. Dan zijn de Finnlo Automatisch Verstelbare Dumbbells met Standaard – 2 keer 20 kg bij uitstek de beste optie voor jou. De Finnlo dumbbells zijn voorzien van een SmartLock systeem waardoor je gemakkelijk varieert in gewicht door middel van het draaien aan het verstelmechanisme. Je hebt hierbij per dumbbell keuze uit de volgende gewichten (kg): 2, 4, 8, 12, 16, 20. Dit is genoeg gewicht om eigenlijk alle denkbare oefeningen mee uit te voeren.

De dumbbells bestaan daarbij uit thermoplastic-gecoate gewichtsplaten. Hierdoor maken de gewichtsplaten niet veel geluid als ze langs elkaar heen bewegen, ook levert dit geen schade op. Het unieke van deze hoogwaardige Finnlo automatisch verstelbare dumbbellset is dat er een standaard met geïntegreerde houders bijgeleverd wordt. Met behulp van deze standaard kun je altijd je dumbbells op de juiste hoogte oppakken en weer terug zetten in de houders. Hierdoor ga je nooit door je rug. Deze dumbbell standaard is gemaakt van duurzaam krasvrij staal waardoor je geen krassen zult gaan zien.

Pluspunten
 • Beste professionele verstelbare dumbbells
 • Gewichtskeuze: 2 tot 20 kilo per dumbbell
 • 6 verschillende gewichtsvariaties per dumbbell
 • Hoge kwaliteit thermoplastic-gecoate gewichtsplaten
 • Inclusief standaard met geïntegreerde houder
 • Oneindig veel oefeningen mogelijk
Minpunten
 • Niet goedkoop

Bekijk hieronder waar de Finnlo Automatisch Verstelbare Dumbbells met Standaard – 2 keer 20 kg verkrijgbaar is:

Laatste Amazon prijsupdate was: juni 14, 2024 4:37 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

5

RS Sports Automatisch Verstelbare Dumbbell – 1 keer 25 kg
Beste keuze voor 1 losse automatisch verstelbare dumbbell

De RS Sports Automatisch Verstelbare Dumbbell – 1 keer 25 kg is een goede verstelbare dumbbell wanneer je op zoek bent naar 1 losse beste verstelbare dumbbell. Met deze dumbbell kun je variëren in gewicht van 2,5 kg tot maar liefst 25 kg. Dit kan heel gemakkelijk door te draaien aan de verstelknop. Hier staat het gewicht dat jij wil selecteren ook duidelijk op aangegeven. Je hebt hierbij keuze uit de volgende gewichten (kg): 2.5, 5, 7.5, 10, 12.5, 15, 17.5, 20, 25.

Door voor deze dumbbell te kiezen bespaar je veel ruimte en geld in vergelijking met losse dumbbells. Door het gewicht van 25 kg kun je veel oefeningen doen. Maar wel alleen oefeningen waarbij je 1 dumbbell gebruikt, tenzij je ook nog een 2e aanschaft. De gewichtschijven van de RS Sports Automatisch Verstelbare Dumbbells zijn gemaakt van gietijzer, de houder is gemaakt van kunststof. Dankzij het rubberen handvat heb je veel grip op deze dumbbell.

Pluspunten
 • Gewichtskeuze: 2,5 tot 25 kilo per dumbbell
 • 10 verschillende gewichtsvariaties per dumbbell
 • Gietijzeren gewichtsplaten
 • Veel oefeningen mogelijk
Minpunten
 • Houder is van kunststof

Bekijk hieronder waar de RS Sports Automatisch Verstelbare Dumbbell – 1 keer 25 kg verkrijgbaar is:


Alles wat je moet weten over verstelbare dumbbells

Waarom verstelbare dumbbells?

Je kunt naast verstelbare dumbbells ook voor normale losse dumbbells kiezen. Deze losse dumbbells kies je per gewicht. Het voordeel van een verstelbare dumbbell is dat je veel verschillende “losse dumbbells” in één dumbbell hebt zitten. Je bespaart hier veel ruimte mee omdat je niet meerdere dumbbells of een dumbbell rek hoeft neer te zetten. Ook bespaar je geld. Dit klinkt in eerste instantie gek, aangezien de beste verstelbare dumbbells in deze top 5 aardig prijzig zijn. Toch heb je de investering er al snel uit als je het vergelijkt met de aanschaf van losse dumbbells.

Wanneer je voor automatisch verstelbare dumbbells kiest, heb je ook nog eens het voordeel dat je enorm snel kunt verwisselen in gewicht. Een automatisch verstelbare dumbbell is echt een plug en play methode om effectief mee te trainen en volgens ons dus de beste verstelbare dumbbells soort die je kunt kiezen!

De verschillende soorten dumbbells

Soort dumbbellVoordelenNadelen
Vaste dumbbell Niet kapot te krijgen en
vaak lekker compact
Slechts 1 gewicht of je moet meerdere dumbbells kopen
Handmatig verstelbare dumbbellMeerdere gewichtskeuzesJe moet telkens de gewichtsplaten verwisselen
Automatisch verstelbare dumbbellMeerdere gewichtskeuzes en
automatisch van gewicht verwisselen
Niet goedkoop
Slimme verstelbare dumbbell met bewegingssensor en appMeerdere gewichtskeuzes en automatisch van gewicht verwisselen + registratie van je herhalingen en gewichtNiet goedkoop

Automatisch verstelbare dumbbells vs. handmatig verstelbare dumbbells

Er zijn grofweg 2 verschillende soorten verstelbare dumbbells te verkrijgen. Je hebt de automatisch verstelbare dumbbell en de handmatig verstelbare dumbbell. Bij beide kun je zelf het gewicht van de dumbbell bepalen. Maar bij een automatisch verstelbare dumbbell gaat dit een stuk makkelijker. Meestal doe je dit door de automatisch verstelbare dumbbell in de houder te plaatsen, en vervolgens het juiste gewicht te selecteren met een draaiknop aan de zijkant. Er zijn ook slimme verstelbare dumbbells die nog verder gaan. Een voorbeeld hiervan is de Bowflex SelectTech 560i Smart Verstelbare Dumbbellset. Deze dumbbells zijn voorzien van bluetooth. Je kunt in combinatie met een app je calorieën, herhalingen en het gewicht waarmee je traint traceren.

In tegenstelling tot de automatisch verstelbare dumbbell moet je bij de handmatig verstelbare dumbbell zelf de gewichtsplaten verwisselen. Je doet dit door de schroefsluiter van de dumbbell af te draaien en vervolgens de gewichtsschijven te verwisselen. Voor veel mensen is dit geen probleem, maar wanneer je vaak een home work-out doet, is het op een gegeven moment wel irritant. Dan is het toch wel makkelijk om met 1 klik het gewicht van je dumbbell te kunnen verwisselen zoals bij een automatisch verstelbare dumbbell.

Bekijk hoe een automatisch verstelbare dumbbell werkt

Welke oefeningen kun je doen met verstelbare dumbbells?

Met verstelbare dumbbells kun je enorm veel oefeningen doen. Het beste is om gelijk een setje te kopen zodat je met 2 dumbbells aan de slag kunt. Ook is het handig om een verstelbare fitnessbank erbij aan te schaffen waarop je de oefeningen uit kunt voeren. Goede oefeningen die je met verstelbare dumbbells uit kunt voeren zijn: biceps oefeningen, triceps oefeningen zoals triceps extension, dumbbell press, shoulder press, goblet squat, bulgarian split squat, rows etc. Omdat je met verschillende gewichten kunt trainen heb je enorm veel opties. Hoe meer verschillende gewichtskeuze je hebt bij een verstelbare dumbbell hoe meer verschillende oefeningen je uit kan voeren.

Hier moet je op letten tijdens het kopen van de beste verstelbare dumbbells

Kies je voor een automatisch verstelbare dumbbell of een handmatig verstelbare dumbbell?

Zoals hierboven benoemd zijn er verschillende soorten verstelbare dumbbells. Je kunt de afweging maken tussen automatisch verstelbare dumbbells of handmatig verstelbare dumbbells. Als je genoeg budget beschikbaar hebt en je bent van plan om fanatiek thuis te sporten dan is een automatisch verstelbare dumbbell zonder twijfel de beste keuze.

Wanneer je iets minder budget beschikbaar hebt, maar wel thuis wil trainen met verstelbare dumbbells dan zijn de handmatig verstelbare dumbbells de juiste keuze. Je moet hierbij dan wel telkens de gewichten verwisselen. Bedenk dus van tevoren wat je het liefst wil en hoeveel geld je over hebt voor een set dumbbells.

Beste verstelbare dumbbells
Handmatig verstelbare dumbbells

Variatiemogelijkheden in gewicht

Wanneer je de beste verstelbare dumbbells aan wil schaffen moet je ook kijken naar de variatiemogelijkheden in het gewicht. Oftewel de gewichtskeuzes die mogelijk zijn met de dumbbell. Sommige verstelbare dumbbells kun je verstellen in hele kleine stapjes van bijvoorbeeld 2,5 kg. Ook heb je varianten die je met 5 kg per stapje kunt verstellen.

Je wil het liefst zo klein mogelijke stapjes, dus zoveel mogelijk gewichtskeuze. Hiermee kun je de meeste oefeningen uitvoeren. In de productbeschrijving staat vaak aangegeven in welke verschillende gewichten de verstelbare dumbbells te verstellen zijn. Kijk hier dus altijd even naar.

Totale gewicht per verstelbare dumbbell

Het totale gewicht van de verstelbare dumbbell is ook belangrijk. Wanneer je een gevordere sporter bent kun je niet uit de voeten met een verstelbare dumbbell die maximaal 14 kilo weegt. Je wil dan het liefst een set verstelbare dumbbells die tussen de 20 en 25 kilo per dumbbell wegen. Hiermee kun je lang vooruit, ook als je sterker wordt. Voor beginners of mensen die nog niet jarenlang sporten kun je prima vooruit met een verstelbare dumbbell die tussen de 15 tot 20 kilo weegt.

Materiaalgebruik

De beste verstelbare dumbbells zijn vaak niet goedkoop. Je wil dus het liefst zo lang mogelijk met je verstelbare dumbbells kunnen trainen. Het materiaalgebruik zegt veel over de levensduur die de dumbbell potentieel gaat krijgen. Zo zijn verstelbare dumbbells van beton de minst duurzame keuze. Deze gaan redelijk snel kapot, vooral als je ze telkens op de grond laat stuiteren. Gietijzeren verstelbare dumbbells zijn hierbij een veel betere keuze. Deze dumbbells zijn vaak onverwoestbaar en gaan hierdoor dus erg lang mee.

De beste keuze qua materiaal zijn verstelbare dumbbells waarvan de metalen gewichtsplaten ook nog eens gecoat zijn. Hierdoor krassen ze minder snel en maken ze niet veel geluid als de gewichtsplaten langs elkaar heen bewegen. De Bowflex dumbbells zijn hier een uitstekend voorbeeld van!

Handvat

Een klein aandachtspuntje waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoekt bent naar de beste verstelbare dumbbells is het handvat. Het beste is om een handvat te hebben van getextureerd ijzer of rubber. Hiermee heb je altijd een goede grip op de dumbbell. Wanneer het handvat is gemaakt van goedkoop plastic materiaal is dit altijd een no-go.

Veelgestelde vragen over verstelbare dumbbells

Bijkomstige producten voor verstelbare dumbbells

Wanneer je de beste verstelbare dumbbells hebt gekocht zijn er nog enkele aanvullende producten die je ook in huis kunt halen. Zo is een verstelbare fitnessbank bijna onmisbaar om oefeningen mee te kunnen doen. Als je geen budget hebt voor een verstelbare fitnessbank zou je er ook voor kunnen kiezen om dumbbell oefeningen op een fitnessmat uit te voeren.

Naast de verstelbare dumbbell kun je ook een verstelbare kettlebell aanschaffen, voor nog meer trainingsmogelijkheden. Verder kun je vloeibaar magnesium kopen. Hierdoor heb je altijd grip op je dumbbells, ook als je zweethanden hebt. Tenslotte zou je ook nog een halterstang aan kunnen schaffen. Als je handmatig verstelbare dumbbells hebt gekocht kun je de gewichtschijfjes vaak ook in combinatie met een halterstang gebruiken.

1

Bowflex Automatisch Verstelbare Dumbbells – 2 keer 23,8 kg
Beste keuze

Bekijk ookWat vond je van deze post?
[Totaal: 4 Gemiddeld: 5]
Verstelbare dumbbells kopen? 5x de beste verstelbare dumbbell van 2024
Verstelbare dumbbells kopen? 5x de beste verstelbare dumbbell van 2024

Daniel
Daniel

Ik ben Daniël, 23 jaar oud en ik kom uit Rijssen. Sinds de basisschool was ik altijd al een sportieve jongen die altijd zijn grenzen op wou zoeken. Ik heb vroeger op verschillende sporten gezeten zoals: judo, tennis en atletiek. Sinds mijn 17e ben ik fanatiek bezig in de sportschool, en ik krijg een enorme kick als ik in de spiegel zie dat ik progressie boek. Naast mijn hobby in de gym vind ik online marketing ook erg interessant. Ook verdiep ik me graag in onderwerpen omtrent zelfontwikkeling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo