Verstelbare kettlebell kopen? 3x de beste verstelbare kettlebell van 2024

Als je regelmatig naar de sportschool gaat of wanneer je thuis traint, is de kans groot dat je wel eens met een kettlebell hebt getraind. Dit handige en veelzijdige trainingsattribuut is erg effectief om zowel kracht als cardio oefeningen meer uit te voeren. Het nadeel van een losse kettlebell is dat je geen variatiemogelijkheden hebt qua gewicht. Maar daar is sinds de introductie van de verstelbare kettlebell verandering in gekomen!

In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over een verstelbare kettlebell en geven we je een overzicht van de top 3 beste verstelbare kettlebells van dit moment! Ook lichten we de verstelbare kettlebells stuk voor stuk toe zodat jij de beste keuze kunt maken. Tenslotte beantwoorden we nog wat veelgesteld vragen over de verstelbare kettlebell. Lees dus snel verder!

13

Verstelbare kettlebells onderzocht

40+

Reviews gecheckt

6

Webshops vergeleken

Wat is de beste verstelbare kettlebell van 2024?

De beste verstelbare kettlebell van 2024 is de ZEUZ® Verstelbare Kettlebell. Met deze kettlebell kun je maar liefst tot 18 kg trainen. Daarnaast heb je met deze kettlebell maar liefst 7 kettlebells in 1! Het verstelmechanisme van de ZEUZ® Verstelbare Kettlebell werkt erg handig en de kettlebell is geheel van gietijzer.

Overzicht top 3 beste verstelbare kettlebells van 2024


1

ZEUZ® Verstelbare Kettlebell
Beste keuze

2

Gymstick Quick-Lock Verstelbare Kettlebell

3

N-Mass Verstelbare Kettlebell

De top 3 beste verstelbare kettlebells van 2024 beschreven


1

ZEUZ® Verstelbare Kettlebell
Beste keuze

De ZEUZ® Verstelbare Kettlebell is de beste verstelbare kettlebell van 2024. Met deze kettlebell heb je maar liefst zeven kettlebells in één! Dit bespaart een hoop ruimte en geld. De kettlebell weegt in totaal 18 kg en is in de volgende gewichten te verstellen: 4.5, 7, 9, 11, 13.5, 16, 18 kg. Je verstelt de kettlebell door het mechanisme bovenop de kettlebell te draaien waardoor je de losse schijven eruit kunt halen. De ZEUZ® Verstelbare Kettlebell is helemaal gemaakt van gietijzer en heeft een zwarte kleur.

Pluspunten
 • Maar liefst 18 kg train gewicht
 • 7 kettlebells in 1
 • Gemaakt van gietijzer
Minpunten
 • Geen

Bekijk hieronder waar de ZEUZ® Verstelbare Kettlebell verkrijgbaar is:


2

Gymstick Quick-Lock Verstelbare Kettlebell

De Gymstick Quick-Lock Verstelbare Kettlebell is de tweede beste verstelbare kettlebell van dit moment. Deze kettlebell weegt in totaal 13,5 kg en heeft maar liefst 5 verschillende mogelijkheden qua gewicht. Je kunt de verstelbare kettlebell in de volgende standen verstellen: 4,5, 7, 9, 11, 13,5. Het verstelmechanisme van de Gymstick Quick-Lock Verstelbare Kettlebell is erg makkelijk. Je draait namelijk aan de bovenste verstelknop waardoor je zelf het juiste gewicht kan selecteren. Deze verstelbare kettlebell is helemaal van metaal.

Pluspunten
 • Maar liefst 13,5 kg train gewicht
 • 5 kettlebells in 1
 • Gemaakt van metaal
Minpunten
 • 13,5 kg is niet voor iedereen genoeg

Bekijk hieronder waar de Gymstick Quick-Lock Verstelbare Kettlebell verkrijgbaar is:


3

N-Mass Verstelbare Kettlebell

De N-Mass Verstelbare Kettlebell is de derde beste keuze als je voor een verstelbare kettlebell gaat. Deze kettlebell heeft maar liefst vijf gewichten in één. Dit gaat maximaal tot 18 kg. Je kunt de verstelbare kettlebell in de volgende standen verstellen:  4,5, 7,75, 11,25, 14,75, 18 kg. Het verstelmechanisme van de N-Mass Verstelbare Kettlebell is zeer eenvoudig. Je hoeft enkel de draaiknop in te drukken om het gewenste gewicht te selecteren. Deze verstelbare kettlebell is gemaakt van stevig gietijzer.

Pluspunten
 • Maar liefst 18 kg train gewicht
 • 5 kettlebells in 1
 • Gemaakt van gietijzer
Minpunten
 • Niet de goedkoopste optie

Bekijk hieronder waar de N-Mass Verstelbare Kettlebell verkrijgbaar is:


Waarom een verstelbare kettlebell?

Ruimtebesparend

In tegenstelling tot allemaal losse kettlebells neemt een verstelbare kettlebell een stuk minder ruimte in. Je hebt namelijk al meerdere kettlebells in één kettlebell zitten. Dit maakt het opbergen ook gelijk een stuk makkelijker.

Kostenbesparend

Naast dat je ruimte bespaard, bespaar je ook kosten. Een verstelbare kettlebell is dan wel duurder dan een losse normale kettlebell. Maar als je meerdere losse kettlebells koopt ben je een stuk duurder uit in verhouding met de aanschaf van een verstelbare kettlebell.

Gemak

Gemak dient de mens, ook tijdens het trainen. Het is namelijk super handig wanneer je met een simpele draai aan een verstelknop je trainingsgewicht kan veranderen. Je kunt hiermee dus ook makkelijker switchen tussen verschillende oefeningen zonder dat je hier aparte gewichten voor nodig hebt.

Beste verstelbare kettlebell
ZEUZ® Verstelbare Kettlebell – Waarom een verstelbare kettlebell?

Hoe werkt een verstelbare kettlebell?

Een verstelbare kettlebell werkt met behulp van een mechanisme waarbij je de losse gewichten die in de kettlebell zitten los kunt koppelen. Meestal gaat dit door middel van een kliksysteem dat het mogelijk maakt om snel gewichten te verwisselen door eerst aan een knop of hendel te draaien. Er zijn ook verstelbare kettlebells met een schroefmechanisme waarmee je gewichtsplaten los kunt ‘schroeven’.

Verstelbare kettlebell oefeningen schema

Hieronder staan enkele van de beste kettlebell oefeningen voor een full body work-out met een verstelbare kettlebell. Klik op de linkjes om te zien hoe je de oefeningen uitvoert.

OefeningHerhalingen
1. Kettlebell swing3 keer 12 herhalingen
2. Goblet squat3 keer 10 herhalingen
3. Kettlebell lunges3 keer 15 herhalingen
4. Kettlebell windmill3 keer 10 herhalingen
5. Kettlebell press3 keer 8 herhalingen

Hier moet je op letten tijdens het kopen van een verstelbare kettlebell

Totale gewicht

Wanneer je een verstelbare kettlebell koopt, is het goed om rekening te houden met het totale trainingsgewicht. Wanneer je een gevorderde sporter bent is 13,5 kg bijvoorbeeld niet zo veel. Kies dus het juiste gewicht wat past bij jouw trainingsdoelen.

Hoeveelheid gewichtskeuze

Als je gaat trainen met een verstelbare kettlebell wil je het liefst zoveel mogelijk opties hebben als het gaat om gewichtskeuze. Sommige verstelbare kettlebells hebben slechts een paar gewichten die je kunt selecteren, anderen hebben er een stuk meer. Het beste is om te kiezen voor een variant die in veel kleine stapjes te verstellen is. Hier kun je de meeste oefeningen mee uitvoeren.

Materiaal en mechanisme

Het is ook van belang om te kijken naar het materiaal van de verstelbare kettlebell en het verstel mechanisme waarmee je de gewichten kunt selecteren. Zo is een verstelbare kettlebell van gietijzer een goede keuze, dit materiaal is zowat onverwoestbaar. Daarnaast is een kliksysteem waarmee je de verstelbare kettlebell kunt verstellen de beste keuze. Dit gaat zeer snel en is betrouwbaar.

Prijs

Niet geheel onbelangrijk is de prijs. Bedenk vooraf wat je uit wil geven aan de verstelbare kettlebell en of je daadwerkelijk geld bespaard in vergelijking met de aanschaf van losse kettlebells.

Veelgestelde vragen over een verstelbare kettlebell

Bijkomstige producten voor een verstelbare kettlebell

Wanneer je de beste verstelbare kettlebell in huis hebt gehaald zijn er enkele aanvullende producten die je ook nog kunt kopen. Zo is een goede fitnessmat erg geschikt om kettlebell oefeningen op uit te voeren. Daarnaast kun je je work-out nog zwaarder maken met een set weerstandsbanden. Tenslotte kun je ook met een fitness horloge je training bijhouden, zodat je jezelf telkens kunt verbeteren!

1

ZEUZ® Verstelbare Kettlebell
Beste keuze

Bekijk ookWat vond je van deze post?
[Totaal: 2 Gemiddeld: 5]
Verstelbare kettlebell kopen? 3x de beste verstelbare kettlebell van 2024
Verstelbare kettlebell kopen? 3x de beste verstelbare kettlebell van 2024

Daniel
Daniel

Ik ben Daniël, 23 jaar oud en ik kom uit Rijssen. Sinds de basisschool was ik altijd al een sportieve jongen die altijd zijn grenzen op wou zoeken. Ik heb vroeger op verschillende sporten gezeten zoals: judo, tennis en atletiek. Sinds mijn 17e ben ik fanatiek bezig in de sportschool, en ik krijg een enorme kick als ik in de spiegel zie dat ik progressie boek. Naast mijn hobby in de gym vind ik online marketing ook erg interessant. Ook verdiep ik me graag in onderwerpen omtrent zelfontwikkeling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo