Weerstandsbanden kopen? 15x de beste weerstandsband van 2024

Wil je thuis je spieren maximaal op kunnen pompen, maar wil je liever geen dure dumbbells aanschaffen? Kies dan voor het trainen met een weerstandsband! De weerstandsband is een betaalbaar fitnessattribuut waarmee je effectief kunt trainen.

Er zijn tegenwoordig grofweg 3 verschillende soorten weerstandsbanden verkrijgbaar, met ieder hun eigen trainingsdoel. Maar geen zorgen! Wij hebben toppers van dit moment getest en onderzocht. In dit blog geven we per type de top 5 beste weerstandsbanden van dit moment. Ook geven we je wat informatie en tips mee om tot de juiste keuze van de beste weerstandsband te kunnen komen. Tenslotte geven we antwoord op veelgestelde vragen omtrent weerstandsbanden. Lees dus gauw door!

44

Weerstandsbanden onderzocht

45+

Reviews gecheckt

9

Webshops vergeleken

Kort vooraf: dit zijn de verschillende soorten weerstandsbanden


Mini-bands / booty-bands

Mini-bands (ook wel booty-bands genoemd) zijn kleine en korte weerstandsbanden die vooral veel gebruikt worden door fitgirls die hiermee oefeningen voor de benen en billen doen. Deze weerstandsbanden zijn meestal in setjes verkrijgbaar waarbij je kunt kiezen tussen banden met verschillende weerstandsniveaus. Deze weerstandsbanden zijn dus voornamelijk geschikt om je benen of andere specifieke (kleine) spieren mee te trainen.

Pluspunten
 • Zeer geschikt voor benen en billen training
 • Meestal in setjes verkrijgbaar met meerdere weerstandsniveaus
 • Veel grip door het rubber
Minpunten
 • Niet geschikt voor oefeningen zoals biceps curl

Power-bands

Power-bands zijn in vergelijking met mini-bands langer en vaak wat dunner. Je hebt ook power-band varianten die van stof zijn gemaakt. Sommige power-bands hebben hierbij een lus waar je je hand in kan doen. De power-band is geschikt voor allerlei soorten oefeningen en wordt ook veel gebruikt voor rek- en strekoefeningen of om je spieren op te warmen. Power-bands zijn ook ideaal als hulpmiddel bij bijvoorbeeld het uitvoeren van een pull-up of een chest dip.

Pluspunten
 • Meest veelzijdige weerstandsband
 • Ideaal voor opwarmen spieren
 • Biedt ondersteuning bij oefeningen zoals de pull-up
Minpunten
 • Geen handgrepen

Tube-bands

Tube-bands zijn weerstandsbanden gemaakt van rubber draad met een holle binnenkant. Deze weerstandsbanden hebben vaak handgrepen waardoor het de beste weerstandsbanden zijn om biceps curls of side raises mee uit te voeren.

Pluspunten
 • Zeer geschikt voor biceps curl of side raises
 • Meerdere trainingsmogelijkheden
Minpunten
 • Vaak erg lang

Overzicht top 5 beste mini-bands van 2024


1

Panathletic Mini-Bands – Set van 5
Beste keuze

2

FitBoostR Mini-Bands – Set van 3
Beste mini-bands van stof

3

Sanbo Mini-Bands – Set van 5

4

VirtuFit Mini-Bands – Set van 5

5

NINN Sports Mini-Bands – Set van 5
Beste mini-bands voor vrouwen

Waar let je op tijdens het kopen van een set mini-bands?

Weerstandsniveau

Mini-bands zijn verkrijgbaar in verschillende weerstandsniveaus. Als je een setje koopt heb je mini-bands die van licht tot zwaar gaan. De hoeveelheid weerstand die een mini-band bied, wordt meestal in kilogram uitgedrukt. Kijk dus altijd even in de productomschrijving hoeveel weerstand de mini-bands bieden en stem dit af op jouw trainingsdoelen en ervaring.

Materiaal

Je koopt het liefst een set mini-bands die zo lang mogelijk meegaan. Het materiaal speelt hierbij een belangrijke rol. Meestal worden mini-bands van latex rubber gemaakt, maar je hebt ook varianten van stof. De rubberen varianten zijn hierbij de beste keuze, deze zijn beter bestand tegen scheuren dan de stoffen mini-bands.

Als je veel been oefeningen wil gaan doen met de mini-bands is het ook goed om te kijken of het materiaal wel non-slip is. Dit zorgt ervoor dat de weerstandsband niet ineens verschuift tijdens het uitvoeren van een oefening. Rubberen mini-bands bieden altijd veel grip, bij de stoffen variant moet je kijken of er aan de binnenkant gebruik is gemaakt van anti-slip materiaal.

Lengte en breedte

Als je goed oefeningen uit wil kunnen voeren met een mini-band is het van belang dat de mini-band niet te lang is. Anders ga je al wat meer richting een power-band. Ook is het fijn als de mini-band aardig breed is zodat je deze comfortabel om je benen kunt doen. Kijk dus altijd even naar de afmetingen van de mini-bands zodat je zeker weet dat je er fijn oefeningen met kan doen.

Reviews

Wanneer je een setje mini-bands op het oog hebt is het ook goed om nog even de reviews door te nemen. De reviews laten namelijk een realistisch beeld zien van hoe goed de kwaliteit van de weerstandsbanden nu daadwerkelijk is.

Overzicht top 5 beste power-bands van 2024


1

U Fit One® Power-Bands – Set van 5
Beste keuze

2

AJ-Sports Power-Bands – Set van 5

3

Tunturi Power Band
Beste losse power-band

€9,95
Op voorraad
Fitnessdelivery.nl
4

Kaytan Power-Bands – Set van 3

5

U Fit One® Stoffen Power-Bands – Set van 4
Beste power-bands van stof

Waar let je op tijdens het kopen van de juiste power-band?

Weerstandsniveau

Net als bij de mini-bands zijn power-bands in meerdere weerstandsniveaus verkrijgbaar. Bedenk dus van tevoren wat jouw trainingsdoelen zijn en hoe zwaar je wil trainen met de power-bands. De weerstand staat meestal in kilo’s beschreven in de productomschrijving.

Lengte en breedte

Bij power-bands is het zo dat de breedte en lengte van de weerstandsband voor het grootste gedeelte de weerstand bepaald. Zo biedt een lange en dunne power-band minder weerstand dan een dikke korte power-band. Als je een setje koopt kun je het best kiezen voor zowel dikke korte banden als dunne lange. Zo heb je de meeste trainingsmogelijkheden.

Materiaal en duurzaamheid

Power-bands worden meestal van natuurlijk latex of andere synthetische elastomeren gemaakt. Dit materiaal is rek erg goed en gaat over het algemeen erg lang mee. Ook heb je power-bands van stof. Maar deze stoffen power-bands zijn wel iets gevoeliger voor scheurtjes. Kijk voordat je een power-band koopt dus altijd even naar het materiaal waarvan het gemaakt is.

Trainingsdoel

Een power-band heeft vaak geen handvat waarmee je speciale oefeningen kunt doen. Je moet dus van tevoren wel bedenken wat voor oefeningen je eigenlijk wil gaan doen met de power-band en of dit wel aansluit op jouw trainingsdoelen. Power-bands worden over het algemeen ook vaak gebruikt om je spieren op te warmen voor een training of bij een revalidatieproces.

Overzicht top 5 beste tube-bands van 2024


1

VirtuFit Tube-Bands 11-delige Weerstandsbanden Set
Beste keuze

2

SWILIX® Tube-Bands met Handvat 5 Stuks
Meest uitgebreide set

3

Rebenga Resistance Tube-Band met Bar
Beste tube weerstandsband met bar voor squats

4

Positive Things Tube-Bands met Handvat – 5 Stuks
Beste tube-bands voor vrouwen

5

LMX Power Tube Weerstandsband
Beste losse tube-band

Waar let je op tijdens het kopen van een goede tube-band?

Weerstandsniveau en lengte

Tube weerstandsbanden zijn vaak vrij lang en dit heeft invloed op de weerstand die de band biedt. Zo biedt een lange dunne tube-band vaak minder weerstand dan een dikke korte variant. Dit werkt bij alle weerstandsbanden zo. Wanneer je een tube-band kiest staat vaak ook beschreven in kilogram hoeveel weerstand de tube-band levert. Op deze manier kun je de juiste tube weerstandsbanden kiezen voor jouw fitness doelen!

Handgrepen en extra accessoires

Tube weerstandsbanden hebben handgrepen. Dit is ideaal om bijvoorbeeld bicep curls mee te doen. Kijk tijdens het zoeken naar de beste tube weerstandsbanden altijd even naar de kwaliteit van de handgrepen en of de handgrepen van anti-slip materiaal gemaakt zijn. Het is ook belangrijk dat de handgrepen niet te groot zijn. Dit kan beperkend werken bij sommige oefeningen. Sommige tube-band sets hebben ook nog andere accessoires die je kunt bevestigen aan de tube-band. Dit kan bijvoorbeeld een enkel strap zijn waarmee je oefeningen zoals de leg kickback mee uit kunt voeren. Hoe meer accessoires er meegeleverd worden, hoe meer trainingsopties je hebt!

Bevestigingssysteem handgrepen

De handgrepen en accessoires kun je vaak met een karabijnhaak aan de tube-band bevestigen. Het is goed om te kijken of deze karabijnhaak niet te lomp is. Dit kan vervelend zijn tijdens het uitvoeren van oefeningen.

Materiaal en kwaliteit

Tenslotte is het net als bij de andere weerstandsbanden belangrijk dat je controleert of de kwaliteit van de tube-band goed is. Tube-banden die gemaakt zijn van latex of rubber zijn de beste optie, deze scheuren niet snel maar bieden wel veel weerstand. Bekijk voor je aankoop even de reviews en van welke materiaal de tube weerstandsband gemaakt is.

Beste weerstandsbanden
Biceps curl met een tube-band

Dumbbells vs. weerstandsbanden

Misschien vraag je je af wat nu het meest effectief is. Trainen met dumbbells, of toch met de weerstandsband? Als je echt puur gefocust bent op spiergroei dan zul je uiteindelijk met dumbbells wel meer spiermassa creëren. Dit komt omdat dumbbells telkens dezelfde weerstand bieden. Wanneer je met een weerstandsband traint heb je meer weerstand naarmate de band verder uitrekt.

Toch is een weerstandsband zeer effectief voor een goede thuis work-out. Met een weerstandsband heb je namelijk een lang ’time under tension’. Dit betekend dat je spier constant onder spanning staat. Hierdoor kun je je spieren maximaal verzuren waardoor ze groter terug zullen groeien (met de juiste voeding). Het is dan wel belangrijk dat de weerstandsband genoeg weerstand biedt en dat het je niet te makkelijk af gaat. Naast de lange ’time under tension’ is een weerstandsband ook beter voor je gewrichten in vergelijking met een dumbbell.

Weerstandsband oefeningen schema

Ben je van plan om de beste weerstandsbanden aan te schaffen en hier gelijk mee te gaan trainen? Dan is het onderstaande schema met de beste weerstandsband oefeningen een goede start! Of bekijk de beste oefeningen met weerstandsband voor je billen.

OefeningUitvoering
1. Squat Link naar filmpje
2. Lateral Band WalksLink naar filmpje
3. Pull-ApartsLink naar filmpje
4. Bent Over Row Link naar filmpje
5. Bicep curls Link naar filmpje

Veelgestelde vragen over de beste weerstandsbanden

Bijkomstige producten voor de beste weerstandsbanden

Wanneer je de beste weerstandsbanden in huis hebt gehaald zijn er enkele aanvullende producten die je ook nog kunt kopen. Zo kun je speciale enkel straps kopen. Deze kun je aan de weerstandsband bevestigen en hier kun je vervolgens leg kickbacks en andere been oefeningen mee uitvoeren. Een fitnessmat is ook geen overbodig luxe om weerstandsband oefeningen op uit te voeren. Na een intensieve weerstandsband work-out is het ook fijn om met een foam roller je spieren te laten ontspannen. Tenslotte moet je na je training voldoende eiwitten binnenkrijgen. Hiervoor kun je het beste eiwitpoeder kopen om zo je spieren te laten herstellen.

Bekijk ookWat vond je van deze post?
[Totaal: 3 Gemiddeld: 5]
Weerstandsbanden kopen? 15x de beste weerstandsband van 2024
Weerstandsbanden kopen? 15x de beste weerstandsband van 2024

Jochem
Jochem

Ik ben Jochem, 25 jaar oud en ik kom uit Losser. Ik heb mijn hele leven al veel gesport en heb tot mijn 16e op voetbal gezeten. Na een langdurige blessure ben ik hiermee gestopt en heb ik me ingeschreven bij de lokale sportschool. Sindsdien doe ik al jarenlang aan krachttraining. Naast deze hobby ben ik afgestudeerd in toegepaste psychologie en vind ik naast fysieke kracht mentale kracht ook erg interessant!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo