De 5 beste oefeningen met elastiek voor je billen

Veel fitgirls willen tijdens hun work-out billen en benen trainen. Je kunt in de gym genoeg oefeningen uitvoeren om zo die strakke benen en billen te creëren! Maar je kunt ook thuis goed je billen trainen. Dit kan namelijk zeer effectief met behulp van een elastiek oftewel een weerstandsband. In dit artikel geven we je de 5 beste oefeningen met elastiek voor je billen. Ook hebben we een schema samengesteld waar de oefeningen overzichtelijk in te zien zijn. Tenslotte bespreken we nog enkele handige producten die komen kijken bij het trainen van je billen met een elastiek. Lees dus snel verder!

Top 5 beste oefeningen met elastiek billen schema

OefeningHerhalingenUitvoering
1. Squat met weerstandsband45 seconden volhoudenLink naar filmpje
2. Kickback met weerstandsband45 seconden per beenLink naar filmpje
3. Glute bridges met weerstandsband45 seconden volhoudenLink naar filmpje
4. Donkey kicks met weerstandsband45 seconden per beenLink naar filmpje
5. Reverse bridge met weerstandsband45 seconden volhoudenLink naar filmpje

Top 5 beste oefeningen met elastiek billen


1. Squat met weerstandsband

Tijdens de squat met weerstandsband leg je veel focus op je billen, ook pak je goed je quadriceps en je hamstrings mee. Je voert deze oefeningen met elastiek voor je billen als volgt uit:

Plaats de weerstandsband op de helft van je bovenbenen en ga eerst rechtop staan.
Zet vervolgens een stap opzij naar rechts en maak een squat beweging naar onder. Laat de weerstandsband zijn werk doen.
Kom vervolgens langzaam weer omhoog en zet nu een stap naar links en voer dezelfde squat beweging uit.
Probeer deze oefening 45 seconden lang vol te houden. Let op de juiste houding en houdt je rug recht tijdens de oefening.

Bekijk hier hoe je deze oefening met elastiek voor je billen best uitvoert:


2. Kickback met weerstandsband

De kickback met weerstandsband is een zeer effectieve booty oefening waarmee je je billen helemaal kunt laten verzuren! Je voert deze oefeningen met elastiek voor je billen als volgt uit:

Plaats de weerstandsband op de helft van je bovenbenen en ga eerst rechtop staan. Leun met een hand tegen de muur.
Beweeg/trap vervolgens een been naar achter en squeeze je billen aan het eind van de beweging.
Neem vervolgens even pauze en wissel af met je andere been.
Probeer deze oefening 45 seconden per been vol te houden.

Bekijk hier hoe je deze oefening met elastiek voor je billen best uitvoert:


3. Glute bridges met weerstandsband

De Glute bridges met weerstandsband is zoals de naam als zegt de ideale oefening voor je glutes. Met behulp van het elastiek is deze oefening zeer effectief voor het trainen van je billen! Je voert deze oefeningen met elastiek voor je billen als volgt uit:

Ga op het fitnessmatje liggen en plaats het elastiek weer om je bovenbenen.
Zet je voeten nu vervolgens recht op de grond en beweeg nu je bovenlichaam ook omhoog terwijl je met je rug op het fitnessmatje blijft liggen.
Squeeze bovenin je billen en herhaal de beweging 2 keer.
Als variatie kun je vervolgens een stap naar links zetten met je voet en een stap naar rechts met je voet. Kom daarna weer terug in de beginpositie.
Probeer deze oefening ook weer 45 seconden vol te houden.

Bekijk hier hoe je deze oefening met elastiek voor je billen best uitvoert:


4. Donkey kicks met weerstandsband

Donkey kicks hebben iets weg van leg kickbacks, alleen nu leun je met je hand op de grond. Je voert deze oefeningen met elastiek voor je billen als volgt uit:

Ga op het fitnessmatje zitten met je knieën en leun voorover op je handen. Zorg er voor dat de weerstandsband weer om je bovenbenen zitten.
Beweeg/trap nu vervolgens een been naar achter een squeeze deze helemaal bovenin.
Houdt dit zolang mogelijk vol en zak vervolgens weer langzaam terug in de beginpositie. Wissel na 45 seconden vervolgens af met je andere been.
Probeer deze oefening 45 seconden per been vol te houden.

Bekijk hier hoe je deze oefening met elastiek voor je billen best uitvoert:


5. Reverse bridge met weerstandsband

De reverse bridge is simpelweg een hip thrust zonder waarbij je de weerstand van de halterstang vervangt met het elastiek om je bovenbenen. Een zeer effectieve oefening waarbij je helemaal tot de limiet kunt gaan! Je voert deze oefeningen met elastiek voor je billen als volgt uit:

Ga op het fitnessmatje en zet je voeten voor je plat op de grond. Plaats je handen iets achter je rug.
Beweeg vervolgens je billen omhoog en maak hierbij een hip thrust beweging.
Squeeze bovenin goed je billen en zak langzaam weer terug.
Probeer deze oefening 45 seconden vol te houden.

Bekijk hier hoe je deze oefening met elastiek voor je billen best uitvoert:


Handige producten voor oefeningen met elastiek voor je billen

Als je thuis je billen wil trainen met behulp van de bovenstaande oefeningen dan zijn er enkele handige producten die je hiervoor in huis kunt halen. Zo is een fitnessmat eigenlijk onmisbaar om comfortabel de oefeningen op uit te kunnen voeren. Ook is een set beste weerstandsbanden aan te raden. Het beste is om voor een setje te kiezen omdat je sterker wordt en dus ook zwaarder wil kunnen gaan trainen in de toekomst. Als laatst is een squat proof legging ook ideaal om deze oefeningen mee uit te voeren. Je kunt immers niet in je strakke broek leg kickbacks doen.

€26,95
Op voorraad
Bol.com

Veelgestelde vragen over oefeningen met elastiek voor je billen

Is trainen met elastiek effectief?

Jazeker, tijdens het trainen met een elastiek verhoog je de weerstand voor je spieren en hierdoor zal je sterker worden. Ook worden er door de constante weerstand allerlei kleine stabilisatie spiertjes getraind die belangrijk zijn voor een fit en vitaal lichaam.

Wat kun je allemaal doen met een weerstandsband?

Je kunt verschillende oefeningen uitvoeren voor je billen maar ook voor je bovenlichaam. Enkele populaire oefeningen die vaak met een weerstandsband worden uitgevoerd zijn: squat, leg kickbacks, hip thrusts, glute bridges, pulse squats en donkey kicks.

Waarom squatten met elastiek?

Door te squatten met een elastiek krijgen je spieren nog meer weerstand te verduren dan normaal. Ook train je allerlei klein spiertjes die zorgen voor een volle en ronde look van je benen en billen.

Welke weerstandsband voor beginners?

Je kunt er voor kiezen om een losse weerstandsband te halen, maar dit raden wij niet aan. Het best is om voor een set weerstandsbanden te kiezen omdat je zo kunt kijken welke weerstandsband jij fijn vindt om mee te trainen. Voor beginners is een zware weerstandsband sowieso niet aan te raden, je kunt beter wat lichter beginnen, zodat je de oefeningen goed onder controle krijgt.


Jochem

Jochem

Ik ben Jochem, 25 jaar oud en ik kom uit Losser. Ik heb mijn hele leven al veel gesport en heb tot mijn 16e op voetbal gezeten. Na een langdurige blessure ben ik hiermee gestopt en heb ik me ingeschreven bij de lokale sportschool. Sindsdien doe ik al jarenlang aan krachttraining. Naast deze hobby ben ik afgestudeerd in toegepaste psychologie en vind ik naast fysieke kracht mentale kracht ook erg interessant!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo