Welke supplementen heb ik nodig voor fitness?

Wanneer je aan fitness denkt, zul je waarschijnlijk ook aan bekende influencers en bodybuilders denken die allerlei fitness supplementen gebruiken en aanprijzen. Er gaat grof geld om in deze industrie en het is dan ook goed om te weten wat nu de belangrijkste supplementen zijn voor fitness en krachttraining. In dit blog leggen we je dit haarfijn uit! We zullen de belangrijkste supplementen voor zowel beginners als gevorderden met je doornemen. Hopelijk kun je naderhand zelf beslissen welke fitness supplementen je wil gaan gebruiken.

Waarom fitness supplementen?

Door gebruik te maken van kwalitatieve fitness supplementen kun je je spiermassa vergroten en je sportprestaties verbeteren. Zo zijn er supplementen die invloed hebben op het herstel van je spieren zoals eiwitpoeder en BCAA’s. Ook zijn er supplementen die meer bedoeld zijn voor tijdens de training zelf zoals pre-workout. Sommige mensen gebruiken ook supplementen om makkelijker aan voedingsstoffen te komen die ze normaal niet zo snel binnenkrijgen met een normaal voedingspatroon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan visolie. Het is belangrijk om te onthouden dat fitness supplementen nooit een vervanging mogen zijn van je normale eetpatroon. Het is echt een toevoeging op dat wat je al eet.

Dit zijn de belangrijkste fitness supplementen

1

Eiwitpoeder

Dit is een van de beste no-nonsense fitness supplementen die zowel voor beginners als gevorderden even effectief is. Tijdens het sporten beschadigd je spierweefsel wat vervolgens weer moet herstellen. Eiwitten helpen bij het herstellen van je spierweefsel waardoor je uiteindelijk meer spiermassa opbouwt. Eiwitpoeder is een zeer geconcentreerde vorm van eiwitten, hierdoor kom je makkelijk aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten. Er wordt in veel winkels en webshops eiwitpoeder aangeboden, ook is er genoeg variatie voor vegetariërs. Let er wel op dat je niet te veel eiwitpoeder tot je neemt en dat je ook nog genoeg ander eiwitrijke voeding zoals kip en vlees binnen krijgt.

2

Creatine

Creatine is een stof die van nature al voorkomt in het menselijk lichaam. Creatine zorgt voor de energieproductie in de spieren en is ook te gebruiken als supplement voor het verbeteren van je spierkracht en sportprestaties. Creatine is een van de meest bewezen en wetenschappelijke onderbouwde fitness supplementen. Creatine voorziet de spier van de juiste glycogeenvoorraden en energie waardoor je je training langer vol kunt houden. Ook zul je korte krachtsinspanningen zo’n 1 tot 2 seconden langer vol kunnen houden. Creatine is een supplement dat je dagelijks moet innemen in porties van zo’n 3 tot 5 gram per dag.

3

Pre-workout

Pre-workout is een supplement die je vlak voor het trainen neemt om je sportprestaties te verbeteren. In pre-workout zit vaak een grote hoeveelheid cafeïne en andere stimulerende middelen zoals beta-alanine. Door de juiste dosering voor je training te nemen zul je meer uithoudingsvermogen en kracht ervaren. Je kunt pre-workout bij veel verschillende winkels en webshops kopen en veel fitness influencers promoten dit. Let er goed op dat je niet te veel pre-workout tot je neemt en tast in het begin rustig af. Mocht je pre-workout helemaal niks vinden, dan kun je ook rustig een bakje koffie drinken voor het trainen.

4

BCAA

BCAA is een afkorting van drie verschillende aminozuren namelijk: leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren zijn rechtstreeks betrokken bij de spieropbouw (eiwitsynthese) in je lichaam. Ook worden BCAA’s gebruikt om vermoeidheid te verminderen en sportprestaties te verbeteren. BCAA’s komen van nature al voor je in voeding. Ze zitten namelijk in vlees, eieren en melkproducten. Je kunt BCAA’s zowel in capsules als in poedervorm tot je nemen.

5

Multivitamines

Multivitamines zijn supplementen die een mix van verschillende mineralen en vitamines bevatten die nodig zijn voor een goede gezondheid. De vitamines zorgen voor een verbeterd immuunsysteem en een betere omzetting van macronutriënten zoals proteïne en vetten. Bepaalde vitamines in een multivitaminepil kunnen zorgen voor een beter spierherstel na een zware training. Ook bevorderd inname van multivitamines je energiestofwisseling en je zenuwstelsel.

6

Omega 3 (visolie)

Omega 3 is een vetzuur dat van nature voorkomt in voeding zoals vis, walnoten en lijnzaadolie. Dit vetzuur is erg belangrijk voor de werking van je hart, brein en vaat stelsel. Ook is het goed voor je huid, remt het ontstekingen en verlaagt het je bloeddruk. Sommige onderzoeken beweren daarbij ook dat omega 3 supplementen spierpijn kan verminderen na een zware training. Daarnaast bevat omega 3 stoffen die spieropbouw bevorderen. Omega 3 supplementeer je meestal in een capsulevorm, en is hierbij dagelijks te gebruiken.

Wat zijn goede fitness supplementen voor beginners?

Voor beginnende sporters zijn voornamelijk de supplementen waarmee je spieren opbouwt van belang. Dit zijn de volgende supplementen: eiwitpoeder, creatine, weight gainers en pre-workout als booster tijdens het sporten. Als beginnende fitness fanaat is het verstandig om niet gelijk allerlei potten met supplementen aan te schaffen. Hou het bij de basics en let vooral ook op je dagelijkse voedingspatroon. Deze moet standaard erg eiwitrijk en gezond zijn.

Welke fitness supplementen voor beginners, eiwitpoeder
Eiwitpoeder – Wat zijn goede fitness supplementen voor beginners?

Wat zijn goede fitness supplementen voor gevorderden?

Gevorderde sporters zullen evenveel baat hebben bij de basic supplementen zoals eiwitpoeder en creatine als beginnende sporters. Echter zijn er wel supplementen die voor net dat beetje extra spiergroei en herstel kunnen zorgen. Dit zijn de volgende supplementen: BCAA’s, zink, pump, magnesium, CLA, multivitamines en testosteron boosters.

Bekijk meer supplementenWat vond je van deze post?
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Jochem
Jochem

Ik ben Jochem, 25 jaar oud en ik kom uit Losser. Ik heb mijn hele leven al veel gesport en heb tot mijn 16e op voetbal gezeten. Na een langdurige blessure ben ik hiermee gestopt en heb ik me ingeschreven bij de lokale sportschool. Sindsdien doe ik al jarenlang aan krachttraining. Naast deze hobby ben ik afgestudeerd in toegepaste psychologie en vind ik naast fysieke kracht mentale kracht ook erg interessant!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Krachthub.nl
Logo